Search This Blog

Saturday, February 25, 2006

Βερυκοκκιά!


Βερυκοκκιά. Την φύτεψα πριν 3 ή 4 χρόνια. Δεν πίστευα ότι θα έπιανε. Μόλις μου έδωσε τα πρώτα άνθη της έσπευσα να αποτυπώσω την ομορφιά τους πάνω στι φιλμ. Νομίζω ότι είναι πιό όμορφα άπό αυτά της αμυγδαλιάς...

11 comments:

Xνούδι said...

είναι, ναι!!!!

Καλημέρα. (Γιατί καλημέρα είναι 2.30π.μ ε;)

:-)

Mikrouli said...

Είναι όντως εκπληκτικά τα άνθη της!
Μου επιτρέπεις να την αναδημοσιεύσω (αναφέροντας φυσικά την πηγή - ΕΣΕΝΑ) εάν παραστεί ανάγκη;

Σε ευχαριστώ!
;0)

Epicuros said...

Χνούδι: Ε, έτσι έχει καθιερωθεί. Η ημέρα να ξεκινά επισήμως στις 12 τα μεσάνυχτα! Εγώ λέω μέρα αυτό που φωτίζει η ήλιος. Μικρούλι: μπορείς να χρησιμποποιήσεις όποια φωτογραφία θέλεις. Ελεύθερα.

Βασιλική Παπαδημητρίου said...

Έχω ακούσει οτι σύμφωνα με έναν μύθο, η Αμυγδαλιά ήταν ένα πανέμορφο κορίτσι που η μαμά της φοβόταν τις κρύες μέρες του χειμώνα να την αφήσει να βγει έξω για να μην κρυώσει.
Γι’ αυτό την κλείδωνε στο δωμάτιό της. Μια μέρα όμως ο Βοριάς πέρασε έξω από το παράθυρό της και την ερωτεύτηκε. Πώς όμως αυτή θα τον ερωτεύονταν;
Έτσι σκέφτηκε ο Βοριάς και παρουσιάστηκε στην Αμυγδαλιά ως ένας όμορφος άντρας και της ζήτησε να παντρευτούν.
Εκείνη μόλις τον αντίκρισε τον ερωτεύτηκε, και μια μέρα που έλειπε η μαμά της από το παλάτι βγήκε έξω για να αγκαλιάσει το Βοριά.
Απ’ το κρύο του όμως ξεψύχησε.
Αυτός ο μύθος συμβολίζει την αγνότητα της ψυχής της Αμυγδαλιάς και την αγάπη του Βοριά γι’ αυτήν.
Αυτά και την καλημέρα μου. :)

Αθήναιος said...

Τα λουλούδια μου αρέσουν υπερβολικά.

Στο Ισραήλ δεν είχαμε βέβαια πολλά λουλούδια επειδή δεν το σήκωνε πολύ το κλίμα κ όλοι ασχολούνταν με τη φροντίδα των αμπελιών που είχαμε κ όχι με τα λουλούδια, δεν υπήρχε κ χρονος. Μόλις ήρθαμε στην Ελλάδα έπαθα πλάκα από τα λουλούδια ειδικά τα αγριολουλουδα που φύτρωναν κάτω από τις ελιές στη Δαβιά κ αλλού στην Πελοπόνησσο κ όταν μεγάλωσα κ άρχισα τα σούρτα-φέρτα στην Αρκαδία ερωτεύτηκα τελεσίδικα κ τα ψηλά δέντρα.

Έχω κ εγώ κάποιες φωτό από λουλούδια όχι τόσο καλλιτεχνικές αλλά όμορφες πάντως, θα κοιτάξω το απόγευμα να ανεβάσω καμία.

ci said...

Πανέμορφη, ειδικά μια τέτοια βροχερή μέρα!:)

Marialena said...

Καλημέρα Επίκουρε! Πραγματικά οι φωτογραφίες σου αξίζουν χίλιες λέξεις γι' αυτό και δεν χρειάζονται άλλα στολίδια. Αφού το χεις το μεράκι, είναι και δική μας χαρά να βλέπουμε τις φωτό σου στη σελίδα σου! Μ. ;-}

Katerina ante portas said...

Mε έκανες και πεθύμησα τη Σπάρτη! Πράγματι τα λουλούδια της βερυκοκκιάς, είναι πιο μυρωδάτα πιο λουσάτα απο της μυγδαλιάς. Ανεβαίνει μέχρι την ταράτσα του κήπου, η δική μας, μας σκιάζει το καλοκαίρι, και δίνει λίγα -μια και δεν ραντίζεται- και μυρωδάτα φρούτα.
Καλή σοδειά!

Epicuros said...

Ευχαριστώ όλες/ους σας για τα καλά σας λόγια. Με κάνετε να αισθάνομαι ...φωτογράφος!

gravoura said...

Σαν ψεύτικα όμορφα!!! (συνηθίζεται και το αντίστροφο για τα αληθινά).
Μα είσαι φωτογράφος, αφού σε αγγίζουν τόσα πολλά θέματα και τα αποτυπώνεις με ξεχωριστή γοητεία. Μην είσαι τόσο μετριόφρων.
Βάλε μας κι άλλες, έτσι με λίγα και ζουμερά σχόλια, είναι και τα δύο απολαυστικά.

ellinida said...

Μα είσαι φωτογράφος ! Και σπουδαίος μάλιστα . Και οι φωτογραφίες σου είναι σκέτη έμπνευση . Στο έχω αποδείξει !
Καλημέρες !