Search This Blog

Saturday, December 09, 2006

Ασκητής



'Οχι, δεν πρόκειται για τον γνωστό σεξολόγο γιατρό, αλλά για έναν κυριολεκτικό ασκητή που έζησε μέσα σ' έναν βράχο στις όχθες του Αλφειού, στο χωριό Μάτεσι της Ηλείας. Τοπίο συγκλονιστικής ομορφιάς, με πλούσια βλάστηση και πεντακάθαρα νερά. Δεν ξέρω το όνομά του ούτε πότε έζησε ούτε τι κατάφερε μ' αυτόν τον τρόπο ζωής. 'Ομως είναι εντυπωσιακό το κατόρθωμά του να στήσει εκεί πάνω έναν θάλαμο όπου έζησε ασκητικά, προφανώς ωθημένος από τις θρησκευτικές του ανησυχίες (που δεν μπορώ να συμμεριστώ ούτε να κατανοήσω). 'Οπως και δεν κατάλαβα πώς κατόρθωσε να ανέβη τον γκρεμό για να χτίσει το ενδιαίτημά του. 'Εψαξα να βρω το όνομά του και άλλες πληροφορίες γι αυτόν τον άνθρωπο αλλά δεν το κατάφερα! Αν ξέρεις έπισκέπτη/τρια κάτι γι αυτόν σε παρακαλώ γράψ'το.

4 comments:

Dormammu said...

Μου θυμίζει παρόμοια κελία στα απόκρημνα Καρούλια του Άθω. Πολύς κόπος για την μεταφορά των υλικών (πέτρα, ξύλο) εκεί πάνω.

An-Lu said...

Εντυπωσιακά...και το τοπίο και η ιστορία....

Anonymous said...

πόσο θεμιτό είναι να πάρεις τα βουνά....εδώ είναι το λούκι...face it...

βέβαια αυτή είναι η προσωπική μου άποψη...τώρα αν σε λίγα χρόνια την κάνω για Σύρο και γινώ ψάρας...κατι σαν την Μανταλένα:PP

άγνωσται αι βουλαί της Ο:)

Καλησπερούδια!!

Ο.

Agobooks said...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικά Ν.Ago