Search This Blog

Saturday, December 16, 2006

Γόης ή φονιάς;


Αυτό το όμορφο ζώο είναι ένα φίδι που φιλοξενείται στο Αττικό Πάρκο (Σπάτα). Δεν ξέρω αν είναι δηλητηριώδες, (δεν προσπάθησα να το ανακαλύψω) αλλά το βρίσκω εξαιρετικά γοητευτικό, με τα όμορφα χρώματα που κοσμούν το δέρμα του. Μερικοί εξοικειώνονται με αυτά τα ζώα και διατηρούν ως κατοικίδια. Προτιμώ να τα βλέπω πίσω από ένα τζάμι...

9 comments:

Σταυρούλα said...

Αν σου, Βασίλη, πως ούτε να το βλέπω δε μπορώ? Μ' ανατριχιάζει!

nyctolouloudo said...

τα φίδια είναι ή μάλλον εγώ τα βρίσκω πολύ όμορφα αλλά τα θέλω να τα βλέπω από μακρυά....γιατί 2 φορές που τα είδα στα πόδια μου πάγωσα από τον φόβο μου....

annamaria said...

Ναι, πάντα πίσω από τζάμι....!!
Αν έπιανες την στιγμή που έβγαζε την διχαλωτή γλωσσίτσα του θα ήταν τέλειο, όχι πως τώρα δεν είναι!!

Filomila said...

Γοητευτικά???????????
Χμμμμμ, δε θα το έλεγα.
Άνοιξα το blog σου κι αναπήδησε η καρδιά μου!
Δεν τα πάω μία, είναι το μόνο πράγμα που φοβάμαι από μικρή..

Γρήγορα καινούργιο post, ώστε να μπορώ να ανοίγω το blog σου χωρίς να βάζω το χέρι μπροστά στην οθόνη να καλύψω το.. μικρό μοντέλο σου!

An-Lu said...

Τον έχωδει κιεγώαυτό το γόη...νομίζω πως είναι δηλητηριώσδης, οπότε...μια χαρά το τζάμι!

Wingnut said...

Absolutely beautiful!

petalida said...

Exei πολύ ωραία χρώματα, αλλά από την εποχή της Ζωολογίας ΙΙΙ έχω πάθει ένα κατι-τις με φίδια και ψάρια. Ειδα και άγγιξα τόσα πολλά που βρωμούσαν οινόπνευμα και φορμόλη που δεν αντέχω ούτε να τα βλέπω πια!
Τα ψάρια κάπως τα έχω συμπαθήσει εκτοτε, αλλά εκείνα τα φίδια...
Και μετά σου λέει Βιολογία, η επιστημη της ζωής!

Reflex said...

Beautiful colors of this snake.

Epicuros said...

@renata: Δες το χωρίς να σκέφτεσαι το (πιθανό) δηλητήριο, σαν άλλο ένα ζώο. Έχω δει κι έχω χαϊδέψει ήμερα και χωρίς δηλητήριο φίδια, στην Florida. Δεν προτείνω να τα χαϊδολογάμε αδιακρίτως αλλά η εικόνα δεν δαγκώνει!

@Μεθυσμένα χρώματα: Σε νοιώθω. Κι εγώ νοιώθω έτσι γι αυτό και προτιμώ να τα θαυμάζω πίσω από το τζάμι. Μιά φορά σκότωσα μιά οχιά και δεν αισθανόμουν καθόλου ασφαλής όσο ζούσε...

@Annamaria: Περίμενα αλλά δεν την έβγαλε. Δεν είχε κέφι για τσαχπινιές φαίνεται! 'Ισως αν είχε ερωτικές διαθέσεις για το ταίρι του να το έκανε. Με νόημα...! :-)

@Φιλομίλα: Εντάξει, τελευταία φορά... Να μην τα βλέπεις και στον ύπνο σου και άντε να τρέχεις σε ...shrinks να εξηγήσεις τα όνειρα! :-)

@An-Lu: Από πίσω από το τζάμι και φίλοι!

@Wingnut: I agree. Nature is the best painter, ever!

@Petalida: Στη φύση και στη ζωή αηδιαστικά και όμορφα πράγματα συνυπάρχουν. Στην Florida, που έζησα για ένα χρόνο πήγα στο Serpentarium και σε ορισμένους χώρους δεν μπορούσες να σταθείς από την φριχτή οσμή! Αλλά όταν έβλεπες τα πολύχρωμα ερπετά σε βιτρίνες μαγευόσουν από τα χρώματα!

@Reflex: Yes, like most exotic snakes!It is not by accident that their skin is used for making luxury articles!