Search This Blog

Saturday, January 06, 2007

Το πεύκο...




Είχα την τύχη να ζω, τα τελευταία 6 χρόνια, σ' ένα όμορφο αγροτικό περιβάλλον. Πεύκα είναι ένα από το είδη φυτών που περιβάλλουν το σπίτι μου. Φυτεύτηκαν πριν 12 περίπου χρόνια και τώρα, αφού άντεξαν την επίθεση των απαίσιων σκουληκιών (κάμπιες), με τη βοήθεια της επιστήμης (ράντισμα) είναι απόλαυση να τα βλέπεις και να γεμίζουν το οπτικό σου πεδίο. Η φωτογραφία είναι από το παράθυρο της κουζίνας. Τίποτε το ιδιαίτερο, από φωτογραφική άποψη, αλλά μου αρέσει αυτή η πράσινη ηρεμία που εκπέμπει το πεύκο, αυτό το (ταλαιπωρημένο από τις φωτιές) σύμβολο της Ελληνικής χλωρίδας! Προσφέρεται και για Desktop!

8 comments:

ΦώΤΗΣ said...

καλο, επειδη αλλαζω Desktop καθε βδομαδα, θα το δοκιμασω.

bluesmartoula said...

Όμορφοοοοοο

Σταυρούλα said...

Όμορφο κι οικείο μαζί! Τυχερός είσαι, Βασίλη! ;)

Marina said...

Η ηρεμία του πράσινου δάσους να χαϊδεύει τη ματιά σου. Προνομιούχος είσαι.
Καλή χρονιά γεμάτη χαρά και πράσινο σου εύχομαι

petalida said...

Ax auta ta apaisssia skoulikia!
Thymamai sto dimotiko eixame peuka stin auli, kai kapoia epoxi (de thymamai pleon pote ... anoiksi isws?) itan adynaton na peraseis apo dipla tous.
Mia kitrini skoni ipirxe pantou (apo tis kampies itan? H mipws itan to farmako?) kai aorates magikes dynameis sou prokalousan tromeri fagoura kai fouskalitses sto derma.
Ti na kanoume omws? Prepei na oi petaloudes na zisoun s auton ton kosmo!

An-Lu said...

Πολύ καλό! Μύρισε καλοκαίρι!

Filomila said...

Είσαι πράγματι τυχερός που έχεις τέτοια θέα. Το πράσινο είναι ηρεμιστικό..

Μόνο που η φώτο μου δημιούργησε την αίσθηση ότι τα πεύκα αυτά είναι...ζωντανά.. Λίγο ακόμα αν την κοίταζα θα έπαιρνα όρκο ότι τα άκουσα να μιλάνε!

(όποιος έχει διαβάσει Tolkien ας θυμηθεί τους Ents ...) :)

JKEL said...

Όταν η περιοχή που ζω κατακάηκε το 2002, έμαθα να δημιουργώ φυτώρια πεύκου από σπόρους. Ελπίζω ότι θα βοηθήσω τη φύση εκεί, να αποκτήσει την εικόνα που βλέπω στη φωτό σου. Πληροφορίες για τη δημιουργία φυτωρίου πεύκων διαθέσιμες.