Search This Blog

Wednesday, January 10, 2007

Σύρματα...


Στην Μήλο υπάρχει μιά περιοχή που λέγεται "Σύρματα". Ο λόγος αυτού το ονόματος είναι ότι όλα τα σπίτια είναι παραθαλάσια και στο ισόγειο διαθέτουν χώρο αποθήκευσης της βάρκας του σπιτιού, όπου ανελκύουν το σκαρί με έναν "εργάτη" (κάτι σαν μαγγάνι που πολλαπλασιάζει τη δύναμη έλξης) και ένα ΣΥΡΜΑτόσχοινο. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα γραφική και εντυπωσιάζει ότι μοιάζουν όλοι οι κάτοικοι να είναι μιά παρέα ή μιά οικογένεια. Το καλοκαίρι μπαίνουν στην παρέα και οι επισκέπτες, 'Ελληνες και ξένοι που τυχαίνει να μένουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής.

9 comments:

scalidi said...

Καλή χρονιά! Με τις όμορφες εικόνες που μας χαρίζεις πάντα, να είσαι καλά

An-Lu said...

;-)))

Marina said...

Τα "Σύρματα" μήπως είναι το Κλήμα?
Τη λάτρεψα την Μήλο όλες τις φορές που πήγα, δυστυχώς πάντα επαγγελματικά. Τις ακρογιαλιές της, τα πιταράκια και τα κρίταμα..

bluesmartoula said...

Να΄σαι καλά Βασίλη. Είχα που είχα τρελλά κέφια, έγινε η μέρα μου (δηλαδή η νύχτα μου) ακόμα καλύτερη. Απίστευτα καλύτερη.
Σ΄ευχαριστώ

nik-athenian said...

Το Κλήμα είναι αυτό.Έχει δίκιο η Μαρίνα. Και αν έχεις και τίποτα από την περιοχή του αρχαίου θεάτρου που είναι ακριβώς πάνω από το Κλήμα, ρίξτο!

Stavros P (isisdoros) said...

Καλή χρονιά.
Να 'σαι καλά, μου θύμησες το προηγούμενο καλοκαίρι στη Μήλο.Έχει ατελείωτα θέματα για φωτογράφηση.

~~kindergarden teacher ~~ said...

πολυ ομορφη καλοκαιρινη εικονα .... με σένα ..και με τα τερτιπια που μας κανει ο καιρός παμε βου ρ για καλοκαιρακι ..μπανακι ..παραλια

Epicuros said...

@Scalidi: Ευχαριστώ για τις ευχές. Ανταποδίδω.

@Αν-Λου: Γειά σου γειτόνισα! Στη γειτονιά σου ήμουν πάλι προχθές!

@marina: Ναι, νομίζω λέγεται και Κλήμα η περιοχή αλλά έχει και το όνομα Σύρματα. Δεν ξέρω ποιό επικρατεί... Την γύρισα σχεδόν ολόκληρη τη Μήλο. Πολύ όμορφη. Μάλλον θα ξαναπάω εκεί...

@bluesmartoulis: Χαίρομαι ιδιαίτερα αν συνετέλεσα αλλά με ποιόν τρόπο;;;

@Kin-Athenian: Δστυχώς δεν έχω κάτι από το αρχαίο θέατρο... Την επόμενη φορά ίσως!

@Stavros P: Ναι, αλλά δεν είχα βγάλει πάρα πολλές ενδιαφέρουσες φωτογραφίες σ' αυτήν την επίσκεψη. Μερικές τις έχω ήδη αναρτήσει σε προηγούμενα.

@Sevarose: Κοντά είναι το καλοκαίρι. Δεν λένε, άλλωστε, "Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει"; Κι ο Φλεβάρης έφτασε σε λίγο!

mickey said...

Κατάγομαι από τη Μήλο, έχω πάει πολλές φορές (όχι όμως φέτος) και χάρηκα πολύ με τη συγκεκριμένη φωτό.

Να 'σαι καλά που μου τα θύμισες.