Search This Blog

Sunday, September 09, 2007

Πώς μπορώ να ελαττώσω το μέγεθος της φωτογραφίας;

Στο παλιό Blogger όταν έκανες κλικ στη φωτογραφία αυτή εμφανιζόταν σε μεγέθυνση σε όλη την οθόνη αλλά χωρίς να χρειάζεται να ρολάρεις τις μπάρες για να την δεις ολόκληρη. Από την νέα εποχή που αναρτώ, μετά την απομόνωσή μου απο τον Blogger, αυτό άλλαξε. Η φωτογραφία ξεχειλίζει από την οθόνη και πρέπει να κουνάς τις μπάρες για να τη δεις. Μήπως ξέρεις κανείς πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα;

3 comments:

mickey said...

Γεια σου Βασίλη!

(καιρό έχουμε να τα πούμε)

Δεν υπάρχει πρόβλημα και δεν είναι θέμα του Blogger, αλλά του Web Browser που χρησιμοποιείς (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera ή ότι άλλο χρησιμοποιείς) και της "συμπεριφοράς" τους όταν δείχνει μια εικόνα (και η οποία συχνά μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά).

Π.χ. στην έκδοση 6.0 του Internet Explorer (ο standard Web Browser που έρχεται με τα Windows XP), η εικόνα καταλαμβάνει χώρο μικρότερο ή ίσο του διαθέσιμου. Μπορείς να πας κάτω δεξιά, οπότε θα εμφανιστεί το κουμπί μεγέθυνσης και αν κάνεις κλικ θα τη δεις σε πλήρες μέγεθος.

Στον Mozilla Firefox φαίνεται απευθείας σε πλήρες μέγεθος.

Η συμπεριφορά όμως αυτή μπορεί να αλλάξει αν αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις.

Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που θα κάνεις το κλικ πάνω στην εικόνα που υπάρχει στο blog, το παράθυρο που θα την εμφανίσει (ίδιο ή άλλο) δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τον Google Blogger και έχει να κάνει με τον Web Browser που χρησιμοποιεί κάθε χρήστης και τις ρυθμίσεις που έχει σε αυτόν.

Κάλλιστα εσύ μπορείς να τη βλέπεις σε πλήρες μέγεθος όταν κάνεις κλικ και κάποιος άλλος να τη βλέπει σε μειωμένο μέγεθος.

Αν χρησιμοποιείς Internet Explorer και σου βγαίνει σε πλήρες μέγεθος, μάλλον έχεις αλλάξει τις ρυθμίσεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

Μιχάλης

maya said...

εγώ νομίζω πως έχει να κάνει με την φωτογραφία όπως βγήκε καταρχάς. γιατί οι φωτό απο το ιντερνετ δεν είναι έτσι μεγάλες. έχει να κάνει με τις προδιαγραφές που έχεις βάλει στην ανάλυση όταν τραβάς. μήπως να την μικραίνεις κατά το save as.
έτσι νομίζω.

γειά κι απο δω!
χ

Epicuros said...

@Mickey: Μπα, δεν μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις. Υπάρχει ένα κουτί με νούμερο στην κάτω δεξιά γωνία που μπορείς να το ρυθμίσεις αλλά αλλάζει και το μέγεθος όλων των σελλίδων. Το ερώτημα είναι γιατί αυτό δεν γίνεται για τις παλιές αναρτήσεις.

@Maya: Δες τι γράφω στον Μίκυ. Δεν αλλάζει κάτι. Η διαφορά είναι με τις παλιές αναρτήσεις.