Search This Blog

Thursday, August 19, 2010

Κρήτη #11


Η Λίμνη Κουρνά βρίσκεται κοντά στη Γεωργιούπολη. Το νερό είναι πεντακάθαρο και οι κολυμβητές πολλοί. Η φωτογραφία είναι πανοραμική, και έγινε με 8 διαδοχικές λήψεις και περιστροφή της μηχανής πάνω σε ειδική κεφαλή για πανοραμικές. Φακός 50mm. Η συρραφή έγινε με το πρόγραμμα Panorama Factory που τελικά φαίνεται ότι του πήρα (στοιχειωδώς) τον αέρα...
Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ πάνω στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.

8 comments:

Thalassenia said...

Έχω χάσει επεισόδια από τις αναρτήσεις σου.
Βλέποντας την λίμνη Κουρνά να τρώς μυζηθρόπιτες με μέλι.
Άρτος και θεάματα!!!!

Να είσαι καλά Βασίλη και να τριγυρνάς.

Και βέβαια θυμάμαι την αγάπη σου στις βάρκες. Κάποιες τις θυμάμαι και τώρα, τόσο έντονα!!!

Dee Dee said...

8 ληψεις ε;!
Τελεια συρραφη!!!

Και υπεροχη φωτογραφια :):)

Χθες επιχειρησα κι εγω να βγαλω με την μηχανη μου μια διπλη φωτογραφια για να τις ενωσω..... ακομα δεν εχω δει το αποτελεσμα στον υπολογιστη :)

Καλο Σαββατοκυριακο!!

Epicuros said...

@Thalasenia: Α, δεν δικαιολογείσαι να έχεις χάσει επεισόδια :-) Τέλος πάντων, για πρώτη φορά σε συγχωρώ :-Ρ Βάρκες πρόκειται να βάλω σύντομα κι άλλες...

@Dee Dee: Το πρόγραμμα Panorama Factory είνα πολύ καλό. 'Εχει άπειρες δυνατότητες (δεν τις αξιοποιώ όλες). Και είναι σχετικά φθηνό. Απαραιτήτως χρειάζεσαι τρίποδο και καλλίτερα εστιακή απόσταση 50mm, αλλιώς μπορεί να πάρεις παραμορφώσεις. Θέλει λίγο διάβασμα η πανοραμική. Προσοχή να μην βάλεις αυτόματη ρύθμιση του φωτισμού. Καλλίτερα στο manual. 'Aν χρειαστείς πληροφορίες πες μου.

Dee Dee said...

Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες !!

Η δικη μου αποπειρα απετυχε πληρως :):):)

Προσπαθησα να βγαλω με ενα προγραμμα που εχει η φωτογραφικη μου, με το ενα χερι, κρατωντας στο αλλο τον σκυλο μου :):):) Φανταζεσαι το αποτελεσμα :):):)

Φιλια
Καλο Σαββατοκυριακο!

mahler76 said...

τέλεια δείχνει!!!

Epicuros said...

@Dee Dee: Με το χέρι δύσκολα να βγάλεις καλό πανόραμα. Μπορεί βέβαια, να σου διορθώσει τα λάθη το πρόγραμμα, αν είναι το πρέπον (κάνει ρυθμίσεις από μόνο του). Τα συνηθισμένα, ακόμη και της Canon, δεν μπορούν να κάνουν πολλά. Και επί πλέον, σου χαμηλώνουν πάρα πολύ την ανάλυση. Στο πρόγραμμα της Canon αυτή η φωτογραφία θα είχε όγκο περ. 250ΚΒ, ενώ το Panorama Factory την έβγαλε 220ΜΒ και σε αρχείο TIF, όπως ήταν οι αρχικές που του έδωσα (που σημαίνει με πολύ μεγάλη ανάλυση. Αν την τύπωνα θα έβγαινε περ. 0,3μ ύψος Χ 1μ πλάτος.

@Mahler: Τέλεια δεν είναι. Ως συρραφή πέτυχε, βέβαια, αλλά το θέμα δεν είναι τέλειο. Αυτά τα ομπρελικά και οι πλαστικές βάρκες δεν είναι ό,τι καλλίτερο. Οι λόγοι που την έβαλα εδώ είναι α) για να δείξω τη λίμνη που την θεωρώ πολύ καλό δείγμα Ελληνικής φύσης, β) για να δείξω την δυνατότητα και ποιότητα πανοραμικών λήψεων.

Vaggie said...

"Κάποτε γνώρισα μια λίμνη, .. , που 'θελε να 'ναι θάλασσα..." Μ.Πασχαλιδης, Παραμύθι με λυπημένο τέλος

Epicuros said...

@Vaggie: Είναι και μερικές θάλασσες που θα ήθελαν να είναι λίμνες... :-)