Search This Blog

Wednesday, March 30, 2011

Πάλι οι αράχνες...

Πάντα θαύμαζα τις αράχνες! Ναι, όσο αστείο κι αν ακούγεται, βρίσκω πως αυτά τα ζωύφια διαθέτουν πολλά ταλέντα. Ένα είναι η τέχνη με την οποία φτιάχνουν τον ιστό τους. 'Εχω δει ιστούς αριστουργήματα. 'Αλλο είναι η εξυπνάδα τους. 'Εχω παρακολουθήσει πώς παραμονεύουν το θύμα που μόλις πιαστεί στον ιστό τους τρέχουν και το θανατώνουν με ένα τσίμπημα. Και το υλικό του ιστού τους έχει μετρηθεί για αντοχή και βρέθηκε ότι είναι το πιο ανθεκτικό νήμα στον κόσμο! 'Ισως να θυμάστε και φωτογραφία που είχα αναρτήσει, μιάς πολύ μικρής αράχνης, με 6 (ή 8;) μάτια, που είχε σκοτώσει μιά πολύ μεγαλύτερή της μύγα... Αυτός ο ιστός βρέθηκε στο παράθυρόο μου. Κρεμόταν από το στέγαστρο. Δεν ξέρω τι απέδωσε στην ...ιδιοκτήτρια, αλλά μου άρεσε και τον φωτογράφησα. Ο τηλεφακός στα 400mm.

12 comments:

Travel France Online said...

Πάντα Spiderwebs είναι πολύ ελκυστική εμφάνιση, αυτά είναι ένα από τα αγαπημένο θέμα για τους φωτογράφους. Θα ξέρουν ότι τα θέματα που τους είναι πολύ ισχυρή ... Είναι πάντα μια ανοησία περπάτημα σε έναν ιστό και να ανακαλύψετε ότι δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την κλωστές είναι stiking στην οποία κάθε πόρο του δέρματός σας και τα άθραυστα ... Είμαι ευγνώμων πάντα Ότι δεν είμαι ένα μικρό ζωύφιο, όταν τυχαίνει να περπατήσει σε ένα από Them, ενώ τα πόδια το σκύλο μου ... η σκέψη μου δίνει τη χήνα ανωμαλίες. :)

magda said...

Βασίλη, καλημέρα
Με χαρά σε καλωσορίζω πάλι, μετά από καιρό !
Υπέροχη και πολύ επιτυχημένη η φωτογραφία σου !!!
Είμαι κι εγώ θαυμάστρια αυτού του καταπληκτικού έργου που δημιουργούν οι αράχνες.

Bitch said...

Μου φαίνεται πως έχουμε αραχνιάσει???
Μου αρέσει ο μαύρος φόντος!
Φιλιά!

nefelokokkugia said...

Πολύ όμορφη φωτογραφία.
Μυρίζει καλοκαιράκι...
Καλημέρες Βασίλη

Thalassenia said...

Αυτό είναι ένα θέμα που σε κάνει να ζηλέψεις ένα καλό φακό, γιατί αποδίδει την τελειότητα στο μεγαλείο της.

Epicuros said...

@DeeBee L.: Those computer translations do help some times, but they are never accurate! I think I get the meaning though... The spider web is a very dangerous situation, depending on ...your size! If you are the size of am insect... Or if the web is the size of a human...

@magda: Δεν βάζω πολύ συχνά φωτογραφίες τελευταία... Περιμένω τη διάθεση και την φωτο που θα μου αρέσει. Ευχαριστώ.

@Bitch: Στην κυριολεξία έχουμε... Πρέπει να βγούμε από αυτό το κλίμα.

@nefelokokkugia: Μα και το χειμώνα δουλεύουν οι αράχνες... :-)

@Thalasenia: Είναι όντως πολύ καλός ο φακός! Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L IS USM.

Anonymous said...

....αν εχω αραχνες -ξερεις που- θεωρουμαι γυναικα-ραχνη???? οεο? (εχω κεφια ή εχω λα λα)

Stella Fox said...

τα φιλιά μου στην υπέροχη Canon!
(πάντα θαύμαζα αυτή την μάρκα κι ας με πρήζουν όλοι για τις MInolta ή Nikon)
Δεν μ αρέσουν οι αράχνες ΚΑΘΟΛΟΥ,
αλλά σέβομαι την όμορφη φύση τους.
Φαντάζομαι, αν έχεις δει τον Αρχοντα τον Δαχτυλιδιών το 3, ν'απόλαυσες-όπως κ εγώ-την ΤΕΛΕΙΑ σκηνή "τυλιχτός Φρόντο"....
Αν όχι... ΣΠΕΥΣΕ αγαπητέ.

ellinida said...

Φοβερή η αράχνη και η φωτό βέβαια.

Epicuros said...

@morgana: 'Οχι, αν έχεις αράχνες εκεί ακριβώς δεν θεωρείσαι γυναίκα-αράχνη, αλλά απλώς "αγάμητη" (δεν εύρισκα πιο σεμνή λέξη...). Γυναίκα-αράχνη θεωρείσαι αν πλέκεις ιστούς... Πλέκεις; :-)

@StelleFox: Ναι, κι εγώ της Canon χρήστης είμαι και μ' αρέσει. Η Minolta δεν υπάρχει πια ως εταιρία φωτογραφικών. Η Nikon είναι εξ ίσου αξιόπιστη με την Canon. νομίζω είναι οι δύο top. Βρίσκω την Canon κάπως πιο ευέλικτη και με μεγαλύτερη γκάμα φακών. Μερικές φορές προηγείται η μία, άλλες η άλλη... Δεν έχω δει την ταινία. (γενικά δεν είμαι πλέον "σινεφίλ").. 'Ομως, μια και το συνιστάς θα το ψάξω στα βιντεάδικα.

@Ellinida: Δεν είναι από τις καλλίτερές μου... Επιφυλάσσομαι.

Marina said...

Απο τις ωραιότερες φωτογραφίες που έχω δεί. Είμαι και εγώ fan της φωτογραφίας, έχω προσπαθήσει πολλές φορές να "πιάσω" απο δροσοσταλίδες, μέχρι και αράχνες..τη δικιά σου όμως τέχνη και τηλεφακούς..δεν την έχω γμτ!
ΕΥΓΕ λέμε!

Epicuros said...

@Marina: Σ' ευχαριστώ για τα κομπλιμέντα, αλλά δεν έχω ιδιαίτερο ταλέντο, νομίζω. Κάθε φπρ α που βλέπω εκπληκτικές φωτογραφίες΄"μαστόρων", γυρίζω πίσω και βλέπω τις δικές μου με απογοήτευση! Αν έχεις τηλεφακό κάνεις τέτοιες φωτογραφίες. Γενικά, αν έχεις μιά πολύ απλή μηχανή δεν σου δίνει τέτοιες δυνατότητες...