Search This Blog

Wednesday, May 09, 2012

Πρωινός επισκέπτης - Early morning visitor




Εδώ και δύο μήνες, περίπου, ένα πουλί έρχεται το πρωί στο παράθυρό μου και χτυπά συνέχεια το τζάμι με το ράμφος του, πετάει πάνω κάτω, σαν κάτι να θέλει. Άνοιξα το παράθυρο, νομίζοντας ότι θέλει να μπει μέσα. Το πουλί δεν μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο, αλλά έφυγε! Δεν έχω καταλάβει τι θέλει, αλλά έστησα τη φωτογραφική μηχανή και το φωτογράφησα.

Since about two months, a bird flies, every morning, at my window, knocks repeatedly on the pane with its beak and flies up and down, as if it wants something. Thinking that it wanted to get inside, I opened the window, The bird did not fly in, but flew away instead. I have yet to understand what it wants, but I set up the camera and made photos of it.

11 comments:

Thalassenia said...

Πώς θα ήθελα την μηχανή σου όταν για αρκετό καιρό ερχόταν πολλές φορές την ημέρα ο τσαλαπετεινός στην αυλή και μερικές φορές έφερνε το ταίρι του!!! Τώρα σταμάτησαν δεν ξέρω γιατι, αλλά έχω μερικές φωτο. Δεν είναι καλές αλλά λένε την αλήθεια:)

Όμορφος επισκέπτης με όλες τις λεπτομέρειες φανερές!

Margo said...

Παράξενο πολύ. Τι ήταν αυτό που ήθελε άραγε να σου πει; Ακόμη και το βλέμμα του δείχνει να προσπαθεί να επικοινωνήσει..
Όμορφη γλυκιά στιγμή φύλαξες με το φακό σου!

Μαρία said...

Χαίρομαι που σε γνωρίζω...Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου...Η απάντηση που ζήτησες είναι έτοιμη στα σχόλια(το ήθος που χάσαμε)...Καλό βράδυ εύχομαι...

kirikion said...

θαυμάσια φωτογραφία. πέρα από το νατουραλιστικό .δεν ξέρω , εμένα με φόβισε λίγο ,σαν να έρχομαι σε επαφή με μια άγνωστη πλευρά. και εγώ χάρηκα που ανακάλυψα την τέχνη σου

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou said...

Θαυμάσιο, θαυμάσιο!
Έρχονται και σε μάς, δεν ξέρω τι θέλουν αλλά ποτέ δεν είδα τόσο καθαρά την κίνηση.
Τι πουλί είναι άραγε;
Σε ποιο μέρος;
Κοινοποιώ!

Epicuros said...

@Thalassenia: Καμιά φορά χρειάζεται κι ένας τηλεφακός. Οι περισσότερες νέες μηχανές έχουν αρκετό ζουμ... Τρίποδο έχεις;

@Margo: Ναί, περίεργο πουλί ή εγώ δεν ξέρω την ψυχολογία των πουλιών. Συνεχίζει κάθε πρωί χτυπάει το τζάμι...

@'Οστρια: Σ' ευχαριστώ. Την είδα την απάντηση. Ελπίζω να μη φτάσουμε ως εκεί...

@makis tselentis: Ευχαριστώ για τα λαά σου λόγια. Τι ακριβώς σε φόβισε;

@Δάφνη Χρονοπούλoυ: Ευχαριστώ. Δεν ξέρω τι πουλί είναι. Αρχικά το πέρασα για σπουργίτι, αλλά μάλλον κάτι άλλο είναι. Δεν τα ξέρω και τα πουλιά. Στο Κορωπί μένω.

Anonymous said...

Φαγάκι θέλει.
Δώσε του λίγα ψίχουλα.

Marina said...

Οταν χτυπάνε το τζάμι τα πουλιά, ζητάνε φαγητό. Δώσε λίγους σπόρους (ρύζι π.χ.) ή ψίχουλα. Μετά μπορεί να φτιάξουν φωλιά στο κήπο σου.

Epicuros said...

Του έβαλα κατ'επανάληψη φαγητό (σπόρους, ψίχουλα), αλλά δεν το έτρωγε. Απλώς χτυπούσε το τζάμι σαν να ήθελε κάτι να πει. Αν πήγαινα κοντά έφευγε, Πάντως ξαφνικά χάθηκε. Δεν ξαναήλθε και αυτό δεν μου άρεσε...

Angeliki S said...

Πολύ ωραία φώτο επίσης η περιγραφή της επίσκεψης του!

Anonymous said...

Το ιδιο ακτιβως πουλι ερχεται συνεχεια και στο δικο μου παραθυρο...σουσουραδα το ονομαζουνε..μου κινησε κ μενα την περιεργεια να μαθω το γιατι..κ μαλλον ακομα θα το ψαχνω..