Search This Blog

Friday, June 30, 2006

Ραμνούς!


Παραλία μπροστά στον αρχαιολογικό χώρο που βρισκόταν ο ναός του Ραμνούντα. Μεταξύ Αγίας Μαρίνας και Γραμματικού του Μαραθώνα, μιά όμορφη παραλία που είδε και φιλοξένησε τη δόξα του γυμνισμού της Αττικής. Από περίπου το 1975 έγινε το στέκι των ανθρώπων που ήθελαν να απαλαγούν από το ενοχλητικό κι υποκριτικό (αλλά και ξενόγλωσσο...) "μαγιώ"! Γυμνοί στο χάδι του ήλιου, του αέρα και του νερού, χωρίς να ντρέπονται για το σώμα τους, πέρασαν καλοκαίρια (αλλά και χειμώνες, οι χειμερινοί...) σ' αυτήν την όμορφη και καθαρή παραλία. Σας παρουσιάζω ένα μικρό της μέρος. Για όσους/ες επιθυμούν να την γνωρίσουν από κοντά διαθέσιμες οι πληροφορίες...

23 comments:

Artanis said...

Κοίτα να δεις, που έψαχνα τη θάλασσα και τη βρήκα εδώ!

Καλό μήνα, Επίκουρε!

Σταυρούλα said...

Πάντα μας συγκινεί η θάλασσα!Καλό μήνα, Βασίλη!

dodo said...

Μού φαίνεται πως την ξέρω αυτή την παραλία. Άν είναι αυτή που νομίζω, θυμούμαι ότι κατεβαίναμε από ένα κακοτράχαλο μονοπάτι πλάι από τον αρχαιολογικό χώρο...Ανοιξιάτικοι περίπατοι στην Αττική, πολλά χρόνια πριν.

ellinida said...

Τι γαλάζιο !

Αθήναιος said...

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντα είναι ο ομορφότερος της Αττικής, τον αγαπώ πολύ. Μέχρι την παραλία δεν έχω καταφέρει να φτάσω ποτέ γιατί πάντα περιπλανιέμαι στο χώρο.

CGP said...

Αναφέρεσαι στο Σέσι ?

Πως φτάνεις στην παραλία της φωτογραφίας ?

Marina said...

Αν εννοείς το Σέσι, υπάρχει μία ωραία ταβέρνα που είχα σχολιάσει σε παλιότερο κείμενο "Το Σέσι"
http://eatingoutingreece.blogspot.com/2005/11/fuziyama.html, μία ταβάρνα που είχαμε κτίσει και τοίχο εκεί..

Aphrodite said...

Ποιός είναι ο πιο δημοφιλής κύριος στην παραλία γυμνιστών?

Αυτός που μπορεί να μεταφέρει τους περισσότερους καφέδες με τα χέρια και τα περισότερα ντόνατς με...

ΛΟΛ!

Epicuros said...

@Isis/artanis/renata: Ναι, είναι πολύ όμορφη αυτή η παραλία. Μπορείτε να την επισκεφθείτε για να το διαπιστώσετε. Αν, φυσικά, δεν σας ενοχλεί το γυμνό...

@dodos: Αυτή είναι η παραλία. Το μπονοπάτι έκλεισε, πριν πολλά χρόνια, από την αρχαιολογική υπηρεσία. Η μόνη πρόσβαση είναι από την βόρεια μεριά, εκεί που είναι το εκκλησάκι όπου φτάνεις με αυτοκίνητο, αν ξέρεις τον δρόμο... Μετά περπατάς περίπου 500-1000 μέτρα για να φτάσεις στο σημείο που δείχνω.

@Ελληνίδα: δεν είναι τυχαίο που το γαλάζιο έγινε το χρώμα της σημαίας!

@Αθήναιος: Δοκίμασε να κατέβεις (όχι μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, γιατί δεν βγαίνεις...). Αξίζει.

@cgp: Όχι, δεν είναι το Σέσι αυτό. Το Σέσι είναι πιό βόρεια. Στον Ραμνούντα φθάνεις από δρόμο που σε βγάζει μέχρι το βόρειο άκρο της παραλίας κι από κει περπατάς. Χρειάζεται λίγο ψάξιμο.

@Marina: Δεν είναι το Σέσι. Το ποστ σου θα το ψάξω.

@Aphrodite: Ωραίο είναι το ανέκδοτο αλλά σε τέτοιες παραλίες δεν θα δεις μεταφορές ...ντόνατς γιατί οι "βέργες" δεν είναι σε όρθια θέση :-) Περιέργως δεν έχει ποτέ συμβεί να δω ανορθωμένα "sticks" εκεί! Το περιβάλλον δεν είναι ερωτικό αλλά φυσιολατρικό!

Artanis said...

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, επίκουρε!
Για να μάθεις, θα λινκάρω αυτό το post στο blog μου. Αν είναι εντάξει και με σένα, μπορώ να βάλω και τη φωτογραφία;

Epicuros said...

@Artanis: Κανένα πρόβλημα με αμφότερες τις προθέσεις σου...

Stavros Katsaris said...

Είναι αλήθεια μαγευτικός ο χώρος εκεί.
Αυτό που με τρομάζει είναι να μην πραγματοποιηθούν τα σχέδια των ηλιθίων που αποφάσισαν να κάνουν εκεί δίπλα χωματερή!
Απιστεύτο????

Aphrodite said...

Χωματερή εκεί?

Μα πάνε καλά?!?!?!?!?!

Epicuros said...

Δεν ξέρω αν είναι κοντά ο χώρος που θέλουν να κάνουν χωματερή. Ελπίζω όχι. Δυστυχώς δαίνεται ότι στην Ελλάδα δεν έχον φτάσει οι σύγχρονες μέθοδοι διαχείρισης σκουπιδιών. Δεν ξέρω ποιές είναι, αλλά δεν νομίζω ότι οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης έχουν χωματερές!

Νίνα said...

Ναι πράγματι, πανέμορφο, γεμίζει το μάτι σου ουρανό και θάλασσα...!Λες ο Ελύτης που πίστευε οτι ο παράδεισος είναι επίγειος να είχε περάσει απο εκεί..;

Anonymous said...

Your are Excellent. And so is your site! Keep up the good work. Bookmarked.
»

Anonymous said...

Εγώ παιδιά πήγα χθές 31/7/2007 και απογοητεύτηκα από το σκουπιδομάνι.Η παραλία θύμιζε περισσότερο σκουπιδότοπο παρά παραλία και οι γόπες από τα τσιγάρα ήταν περισσότερες από τα βότσαλα.Δυστυχώς αυτή είναι η κατάρα της χώρας μας,όποια παραλία δεν είναι κεντρική ή τέλος πάντων δημοσίου ενδιαφέροντος την αφήνουν στην μοίρα της.

Anonymous said...

ρε παιδιά, πως φτάνει κανείς εκεί, προσπαθήσαμε τρεις φορές, αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε την παραλία
Αλίκη

Epicuros said...

@Αλίκη: Δεν είναι τόσο εύκολο αν δεν ξέρεις τον ακριή δρόμο. Πρέπει να ξέρεις από που να στρίψεις για να φτάσεις εκεί. Θα δω αν στο Google Earth φαίνεται ο δρόμος. Στείλε μου e-mail για περισσότερες πληροφορίες.

Anonymous said...

αν φτασετε μεχρι εκει καλο θα ηταν να ερθετε πιο κατω στο λιμιωνα ολο μεσα στο δασοσ στο μονο που εχει απομυνει στο γραμματικο.ειναι 1500 μτρα πιο κατω απο την παραλια τησ ραμνουντασ συνεχεια του χωματοδρομου πριν στριψετε προσ το εκκλησακι τησ αγιασ μαρινασ!το τοπιο ειναι μια θεικη ζωγραφια.βασιλη με λενε και εμαινα και το επισκεπτομαι συχνα γιατι εχω το σπιτακι που ειναι διπλα στι κωλονεσ απο τον προ παππου μου.αν διαβασετε τουσ {πανθεουσ} του αναστασιαδη αναφερει για καποιον κουλοχερη με ονομα ιωαννησ ο οποιοσ ηταν ψαρασ.τα χερια του τα εχασε με δυναμιτη.εκεινη την εποχη δεν εδινε κανεισ σημασια για αυτα του ειδουσ ψαρεματα.καλωσ εχωντων των πραγματων δεν υπαρχουν τωρα και εχουν ολοι τουσ τα χερια.ωποσ επισησ υπηρχε και στην εκκλησιτσα στη ραμνουντα ο{λιακοσ}ο οποιοσ ειχε χασει τα χερια του απο τον ιδιο λογο και εμενε στο πετροσπιτο μολισ κατεβουμε στην παραλια τησ ραμνουντασ.εμεισ μονο παραγαδια και καθαρα ψαρια.ελαται ολοι και εσυ συνονοματε!!!

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

βαλτε στους χαρτες της google και σας παει καρφι

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1,+%CE%9A%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82+%CE%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%B1%CF%82+%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD/38.2250713,24.0267471/@38.103846,23.7207226,39112m/data=!3m2!1e3!4b1!4m8!4m7!1m5!1m1!1s0x14a1bd1f067043f1:0x2736354576668ddd!2m2!1d23.7275388!2d37.9838096!1m0