Search This Blog

Saturday, July 22, 2006

Λογoκρισία...

Λοιπόν, κάνοντας μία από τις λίγες παρεμβολές με κείμενα (χωρίς φωτογραφίες), θέλω να σχολιάσω το εξής, κατ' εμένα εκπληκτικό και απαράδεκτο: Πριν 10 ημέρες έστειλα ένα σχόλιο σε ποστ του Μϊμη Ανδρουλάκη. Ο Μ. Α. έχει "moderation" στα σχόλια. 'Ισως καλώς γιατί πολλοί που δεν τον συμπαθούν θα μπορούσαν να γράψουν απρεπή κείμενα. Δεν ξέρω αν δέχεται μόνο βαθυστόχαστα κείμενα και το δικό μου δεν πληρούσε τις προδιαγραφές αλλά δεν το άφησε να βγεί! Έστειλα κι άλλο ένα με παράπονο για τη λογοκρισία, αλλά ούτε κι αυτό βγήκε. Ούτε ελήφθη υπ' όψιν! Κρίμα και εκτιμούσα τον Μ.Α. ως πολιτικό πρόσωπο. Βέβαια, οι τελευταίες του πολιτικές επιλογές (συνεργασία με ΠΑΣΟΚ) δεν με ενθουσίασαν αλλά άσχετο αυτό. Σήμερα, διαβάζοντας σχόλια μεταγενέστερα από τη δική μου αποστολή στο Βλογ του, διαπιστώνω την άσκηση λογοκρισίας που δεν συμβαδίζει και τόσο με τις αρχές που προβάλλει ότι έχει... Και πάλι "κρίμα"!
ΥΓ: Στο κείμενο χρησιμοποίησα το χρώμα της τρέχουσας πολιτικής στέγης του Μ.Α. για λόγους αβρότητας...

28 comments:

GLOBAL said...

Όταν βρίσκω τέτοια blogs και βεβαίως το διαπιστώνω αφού έχω στείλει το σχόλιό μου, αποφεύγω να ξαναπάω. Με εκνευρίζει, στην τελικά ας μην αφήνουν κανέναν σχόλιο. Δεν θα στο αναλύσω, γιατί θα πέσουν να με φάνε, αλλά ίσως αυτό να είναι μια λύση και για σένα.
Καλό Σαββάτο.

Λύσιππος said...

Ελα τώρα! :)

George Sou said...

Πάμε παρακάτω... :>)

Anonymous said...

Πως? τι? εκτιμουσες τον Ανδρουλακη ως πολιτικο?
Εμ γιαυτο εχουμε τα νουμερα που εχουμε στη Βουλη

Anonymous said...

δεν εχω σε εκτιμηση κανενα πολιτικο ασχετα με το αν εχει comment moderation!

τερμα!

Unknown said...

Morgana, δεν τους έχεις σε εκτίμηση, πλην όμως τυγχάνει να ορίζουν τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ρίξε μια ματιά εδώ.

Σε ό,τι αφορά τον Ανδρουλάκη, τα ίδια κάνει και ο άλλος πουλημένος διαννοούμενος του διαδικτύου...Κατα τ'άλλα αγωνίζονται για τη δημοκρατία και τη πολυφωνία.

Σταυρούλα said...

Ανάξιο λόγου το άτομο!Γελοίο θα τον έλεγα!Δεν έχασες και τίποτα!

Θανασης Δεληγιαννης said...

Αγαπητέ Βασίλη. Είμαι συνεργάτης του Μίμη Ανδρουλάκη και διαχειριστής του ιστολογίου του. Νομίζω ότι και εσείς αλλά και πολλοί σχολιαστές σας βιαστήκατε λίγο.

Ελέγχω ξανά και ξανά το account μας στο blogger.com και σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχουμε λάβει ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο σχόλιό σας, ούτε στο blogger αλλά ούτε και στο email που είναι συνδεδεμένο με το ιστολόγιο. Κατά πάσα πιθανότητα οφείλετε σε προβληματάκι του blogger, εμφανίζονται συχνά – πυκνά.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις καλό θα ήταν να στέλνετε ένα μήνυμα απευθείας στο androulakis@gmail.com και το πρόβλημα θα λυθεί το συντομότερο. Αν μάλιστα δεν υπήρχε σχετικό σχόλιο του minotavros στο ιστολόγιό μας δεν θα είχαμε αντιληφθεί καν το πρόβλημα.

Τώρα, αν ενδιαφέρεσθε για τους λόγους πίσω από την χρήση του moderation μπορείτε να διαβάσετε τα αρχικά post στο weblog, όταν είχε γίνει και η σχετική συζήτηση. Οδηγηθήκαμε σε αυτή την απόφαση κυρίως επειδή μία χρήστης είχε επιλέξει τουλάχιστον 15 διαφορετικά nicknames και δυσκόλευε τη ζωή των υπολοίπων χρηστών.

Στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε άλλη διευκρίνηση και περιμένουμε ξανά τα σχόλια σας. Συγνώμη για την όποια αναστάτωση σας προκαλέσαμε,

Φιλικά,
Θανάσης Δεληγιάννης

Υ.Γ. Όταν προσπαθήσετε ξανά με τα σχόλια φροντίστε να συμπληρώσετε και το word verification που ζητά o blogger. Σε διαφορετική περίπτωση το σχόλιό σας δεν θα φτάσει ποτέ σε εμάς!

Anonymous said...

Τί ακριβώς του έγραψες;
δεν εμφανίζεις
το μήνυμα εδώ
καλύτερα;

Anonymous said...

Epicuros said


Σήμερα, διαβάζοντας σχόλια μεταγενέστερα από τη δική μου αποστολή στο Βλογ του, διαπιστώνω την άσκηση λογοκρισίας που δεν συμβαδίζει και τόσο με τις αρχές που προβάλλει ότι έχει... Και πάλι "κρίμα"!

Anonymous said...

"Παράδειγμα βαθυστόχαστου
και σχετικού σχολίου"


dudivie said...

ti kaneiς εδω στον χωρο των ανονυμων?

8/7/06 6:09 μμ

mindstripper said...

Ευτυχώς υπάρχουν πολύ πιο ουσιώδεις και άξιες ενασχόλησης ιντερνετιακές επικοινωνίες. Όπως αυτή του μπλογκ σου και των όμορφων φωτογραφιών που ανεβάζεις.

Έχω μία απέχθεια προς τους πολιτικούς. Σχεδόν όσο και προς τις κατσαρίδες.

Καλό ΣΚ Επίκουρε. :-)

Alexandra said...

Έχεις δίκιο. Αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να σβήσει... Κατά τη γνώμη μου έχει κάποιος το δικαίωμα να σβήσει μόνο υβριστικά σχόλια καθώς επίσης και κενά σχόλια. Για εμένα, όλα εκτός των υβριστικών (και ειδικά προς τρίτους) , είναι αποδεκτά. Όμως η επιλογή είναι πάντα υποκειμενική...

Δεν πειράζει... ο καθένας κρίνεται αργά ή γρήγορα.

Traditor said...

Φίλε Επίκουρε, μάλλον κάποιο λάθος έχεις κάνει.

Είμαι από τους αρκετά συχνούς στο blog του Ανδρουλάκη από την αρχή του φέτος και δεν υπήρξε ποτέ άλλο τέτοιο παράπονο. Μόνο με την εργοτελλίτισα υπήρχε ένα πρόβλημα, όπως λέει και ο Θανάσης, με τις πολλαπλές τις ταυτότητες αλλά τι να κάνουμε. Στο blog του έχουν δημοσιευθεί πολύ χοντρές κόντρες και ακραίες απόψεις.

Έλεγξε το πράγμα ξανά Βασίλη γιατί φοβάμαι ότι μπερδεύτηκες με το CAPTHCA (word verification) του blogger και μπορεί τα σχόλιά σου να μην έφυγαν ποτέ.

Διάβασα και ένα σχόλιο (tolisbak) που πάει μάλλον προς το blog του Νίκου Δήμου. Αν ρίχνατε έστω μία ματιά εκεί θα καταλαβαίνατε ότι ο άνθρωπος έβαλε το moderation από ανάγκη και μόνο. Ποιος θέλει να τρέχει κάθε μέρα 10 φορές στον υπολογιστή του για να ελέγχει τι έχει έρθει βρε παιδιά;

Μην μηδενίζετε τα πάντα. Αυτά τα blog δέχονται χιλιάδες επισκέψεις κάθε μέρα και ο καθένας μπορεί να λέει το κοντό του και το μακρύ του αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Δεν μπορείς να βρίζεις και να προσβάλλεις άλλους χρήστες όπως έγινε αρκετές φορές στο blog του Δήμου και ευτυχώς λιγότερες στου Ανδρουλάκη. Αν ένα blog γεμίσει χυδαιότητες και φύγουν οι μισοί χρήστες είναι καλό; Αρκούν ένας, δύο κακόβουλοι για να τινάξουν το πράγμα στον αέρα. (όσοι από εσάς έγραφαν στο snowreport.gr θα καταλάβουν αμέσως τι εννοώ).

Το moderation υπάρχει από την αρχή των συζητήσεων στο διαδίκτυο, από τα πρώτα φορουμ, αλλιώς το πράγμα καταλήγει ταχύτατα σε χάος. Δεν είναι λογοκρισία, αλλά ορισμός των κανόνων συζήτησης. Σκεφτείτε μία συζήτηση πολιτικών χωρίς κάποιον στο ρόλο του Χατζηνικολάου. Σε ένα λεπτό θα είχε μετατραπεί σε λευκό θόρυβο.

Άλλο ελευθερία λόγου και άλλο άναρχη χάβρα. Ο Δήμου δύο φορές παραλίγο να το κλείσει το μαγαζί με τον πανικό που γινόταν. Αν θέλετε και την προσωπική μου άποψη τα καλύτερα online debate έγιναν σε χώρους (βλέπε The Well) με πολύ αυστηρό moderation.

Σόρρυ για το σεντόνι αλλά με φουντώσατε!

Anonymous said...

Traditor
δεν διαφωνω ότι μπορεί να έγιναν όλα αυτά
σε λάθη του blogger ή ακόμα και ο Εpicuros να ξέχασε
το word verification

Mια παρόμοια περίπτωση Λογοκρισίας
στο ίδιο blog είναι η παρακάτω



Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας » OBSERVER @22/05 16:08 Επιθυμώντας να συμβάλλω στον προβληματισμό που μας θέτει ο Μίμης Ανδρουλάκης μέσω του ιστολογίου του - Σύνταξη στα δεκαοκτώ -, "καταθέτω" διευκρινιστική ερώτηση στα σχόλια: « Oι Έλληνες πολιτικοί μετά από πόσα χρόνια "εργασίας" κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης ;» Και ω της εκπλήξεως!

Artois μας λέει...
Oι πολιτικοί με "εργασία" πόσων ετών κατοχυρώνουν δικαίωμα σύνταξης;
22/5/06 3:27 μμ
Artois μας λέει...
Approval???

Yπό την έννοια της έγκρισης ή της επιδοκιμασίας;;
22/5/06 3:34 μμ

« Your 5 linkblogs Linkblogs: pascal enopios Jamella blessedbyanonimity princeofdakar



O Αrtois(http://observer-artois.blogspot)έχει διαγράψει στο blog του τα archives του Mαίου Και τώρα μπορείτε να βρείτε μόνο το παραπάνω στη διεύθυνση του Monitor.
http://monitor.vrypan.net/2006-5-22/

Πάντως η ερώτηση του Artois,η οποία λογοκρίθηκε όπως ο ιδιος είπε
Και στη συνέχεια μπήκε το ερωτημα του,που μπορείτε να το βρείτε εδώ κάτω
Δεν απαντήθηκε στο blog…


Aς δώσει ο Epicuros το comment του
εδώ,για να δούμε αν ήταν παρόμοια περίπτωση με του Artois

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο

ONOMATODOSIA said...

h8ela na ta lega opws h morgana kai mindstripper.



lew mono auto:

den mou aresoun oi politikoi.
den sumpa8w kanenan.

Traditor said...

Anonymous (btw γιατί;), δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σου.

Ο artois ενοχλήθηκε για σχόλιο που από ότι μου λες και βλέπω και με τα μάτια μου τελικά εμφανίζεται στο weblog. Άρα άκυρο. Τι λογοκρισίες και κουραφέξαλα... Άσε που από το επόμενο σχόλιο του artois φαίνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε moderation και ξαφνιάστηκε.

Μάλλον τον πείραξε η ύπαρξη του moderation και το γεγονός ότι το σχόλιό οτυ δεν εμφανίστηκε αμέσως.

Όπως εξήγησα και πριν εγώ είμαι υπερ του moderation.Σε διαφορετική περίπτωση τα σχόλια στα ιστολόγια μετατρέπονται σε chat και ακυρώνουν το αρχικό post(δες το blog του Δήμου σε παλαιότερες εποχές, αλλά και αυτό που κάνουμε τώρα!).

Τώρα για την απάντηση που λες, δεν νομίζω ότι στα blog υπάρχει η υποχρέωση του "ιδιοκτήτη" να απαντάει σε όλους. Αλοίμονο! Άσε που για να λέμε την αλήθεια το σχόλιο του artois περί "σύνταξεων" των πολιτικών ήταν μάλλον εξυπνακίστικο και δεν ζητούσε απάντηση.

Θανασης Δεληγιαννης said...

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας: Το σχόλιο του artois δημοσιεύθηκε κανονικά και στην ώρα του.

Μπερδευτήκαμε λίγο γιατί την ημέρα που ο artois το έστειλε (22/5) είχαμε περάσει ήδη σε καινούργιο θέμα (Πτωχοκομείο ή Εξωστρέφεια) και μας παραξένεψε που δεν εμφανίστηκε το σχόλιο στο σχετικό άρθρο. Για το λόγο αυτό εμφανίστηκε την ίδια μέρα και το ακόλουθο σχετικό σχόλιο:
-------------------------------------
Μιμης Ανδρουλακης μας λέει...
artois, αν έχεις την καλοσύνη ξαναγράψε το σχόλιό σου γιατί το κατάπιε ο Blogger όταν πήγα να το δημοσιεύσω!

@stormrider:
Νομίζω ότι είναι προτιμότερο ο αντίλογος όπως λες να έρθει μέσα από τις πράξεις και τις επιλογές όλων μας. Αυτοί οι γατοκαβγάδες που στήνουν τα κανάλια μόνο την τηλεθέασή τους ευνοούν, σπάνια καταλήγουν κάπου. Ίσως μέσα σα το διαδίκτυο ή το ραδιόφωνο να είναι καλύτερη λύση.
22/5/06 4:28 μμ

-----------------------------------

(Το παραπάνω μπορεί να βρεθεί στο: http://mimisandroulakis.blogspot.com
/2006/05/blog-post_22.html)

Αμέσως μετά, όταν ενημερώθηκα για το πρόβλημα, έψαξα λίγο παραπάνω και διαπίστωσα ότι το σχόλιο ανήκε στο προηγούμενο post (Σύνταξη στα 18) και είχε ήδη εμφανιστεί οπότε το θεώρησα ‘λάθος συναγερμό’.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση.

Α. Δεληγιάννης – admin του ιστολογίου του Μίμη Ανδρουλάκη.

Anonymous said...

1.Το εξυπνακίστικο ερώτημα,όπως ειπώθηκε
του Artois(το οποίο το θεωρώ πολύ
πετυχημένο)απαντήθηκε απο τον Μίμη
Ανδρουλάκη στο ραδιόφωνο πρόσφατα.

Αρα γιατί να μην απαντηθεί
και στο blog και να αιωρείται;

2.Δεν νομίζω να είδε ο Artois
πρώτη φορά το comment moderation
μάλλον χιούμορ κάνει.

Traditor said...

Είναι εύκολο να παρεξηγήσει κανείς το ύφος του σχολιαστή σε ένα μέσο το οποίο περιέχει μόνο γραπτό κείμενο. Μπορεί και να έχεις δίκιο για το χιούμορ του artois.

Εγώ πάντως όταν το διάβασα (εννοώ στο παρελθόν) με ξενέρωσε τελείως γιατί έκοψε μία ωραία (φιλική) κόντρα μεταξύ gallahad και Λάριου για το ασύρματο δίκτυο που απολάμβανα να διαβάζω...

iPol said...

Καλά κάνω λοιπόν εγώ που δεν έχω μπει ποτέ στο blog Ανδρουλάκη και προτιμώ blogs όπως το πολύ ωραίο δικό σου...

~~kindergarden teacher ~~ said...

χμμμμμμμ καμιά νέα φώτο ..να μας φτιάξει την διάθεση;

Anonymous said...

I do not speak Greek. Please forgive me if my comments are out of place.

I have visited this blog for months, since my friend Athenaeus directed me here. I love the photographs, I have learned much about both photography and Greece. I admire the photos, I cherish the expression in this blog.

But...I live in a state, in the U.S., with the motto "Live Free or Die"...very close to "Eleftheria h Thanatos". I support your choice to post without censorship.

I wish to see more of your photos. But if that is not possible without compromise...then I wish, simply, to thank you for what you have posted thus far.

ευχαριστο πολυ...thank you very much...whatever choice you make.

M

Epicuros said...

Επειδή έλειπα σε διακοπές δεν διάβασα και δεν απάντησα στα σχόλια. Για να μην απαντώ σε κάθέναν χωριστά, συνοψίζω:

1. Δεν συμμερίζομαι τη θέση: "'Ολοι οι πολιτικοί είναι σκάρτοι" ή κάτι ανάλογο. Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί σκάρτοι αλλά και αυτούς εμείς τους εκλέξαμε. Λοιπόν, ας προσέχαμε!
2. Ο Ανδρουλάκης έχει πολλές γνώσεις, πλατειά μόρφωση και η λογική του, όπως την εκφράζει σε διάφορες εκπομπές και άρθρα, με βρίσκει συχνά (όχι πάντα) σύμφωνο. Τα 2 βιβλία του δεν μπόρεσα να τα διαβάσω πέραν από την 10η σελίδα! Το τελευταίο ανοσιούργημά του, δηλαδή η συνεργασία με το εξαιρετικά αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ με ξενέρωσε τελείως...
3. Δεν με ενόχλησε η moderation αλλά η μη εμφάνιση του (ανώδυνου, πάντως) σχολίου μου. 'Εβαλα σωστά την λέξη verification και πήρα μήνυμα ότι το σχόλιό μου θα δημοσιευτεί αφού διαβαστεί. Σίγουρα δεν έκανα λάθος. Υπάρχει, φυσικά η περίπτωση να συνέβη ανωμαλία στον Blogger!
4. Δεν αντιλαμβάνομαι την εμφάνιση του "συνεργάτη" του Μ.Α. αντί του ίδιου του Μ.Α. Τόοοοοσο πολυάσχολος είναι πλέον, ώστε να μην μπορεί να εμφανιστεί αυτοπροσώπως; Φανταστείτε και να κατελάμβανε κυβερνητικό πόστο!
5. Συμφωνώ ότι ο κάθε ένας που διαθέτει ένα Blog έχει δικαίωμα να σβύνει. Αυτό, όμως, δεν ελαττώνει την ενόχληση της απαλειφής αξιοπρεπών σχολίων.
6. Δεν επιθυμώ να συνεχίσω τα περί σχολίων Artois γιατί δεν τα γνωρίζω ούτε έχω την διάθεση να πάω να τα βρω.
7. Σήμερα θα ανεβάσω το σχόλιό μου στο Βλογ του Ανδρουλάκη. Τίποτε το ιδιαίτερα αξιόλογο. Μερικές σκέψεις μόνο...
8. Φυσικά, θα συνεχίσω και με τις φωτογραφίες μου, αφού σας φτιάχνουν και τη διάθεση (ευχαριστώ :-))

mario said...

όταν λέμε admin ενός blog τι εννοούμε?
τι μπορεί να σημαίνει αυτό?
καλή συνέχεια παιδιά

Lili said...

αλλο φορουμ, αλλο μπλογκ.στο μπλογκ του ο καθενας κανει οτι θελει.

δεν τον ξερω τον κυριο δεν ξερω και σενα αλλα αν τον θαυμαζες πριν ειναι ικανο κατι τετοιο να αλλαξει ολα οσα πρεσβευε και σου αρεσανε?

Epicuros said...

Mario: Admin. είναι ο administrator, δηλαδή κάτι σαν διαχειριστής.
Lili: 'Οχι, Τα όποια αρνητικά δεν ακυρώνουν τα θετικά. Απλώς, τα κρίνεις μόνα τους. Αν τα αρνητικά είναι θεμελιώδους σημασίας θα μπορούσαν να επηρρεάσουν και την γενικότερη κρίση για το άτομο, ή, ίσως, την πολιτική σου θέση απέναντί του.

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. » » »