Search This Blog

Sunday, September 10, 2006

Παιδική Εργασία


Υπάρχει ένας όρος στη φωτογραφία που αναφέρεται στην φωτογράφιση με το υπάρχον φως, χωρίς flash ή άλλα φωτιστικά (Existing Light Photography). H σημερινή έχει τραβηχτεί με μεγάλη ευαισθησία στην ψηφιακή (3200 ISO), γι αυτό και ο κόκκος.

Η εργασία των παιδιών έχει απαγορευτεί στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση. Αλλά ο Πόρτο Ράφτης φαίνεται ότι δεν έχει ακόμα ενταχθεί στην Ε.Ε. 'Ισως κι αλλες περιοχές της χώρας...

9 comments:

An-Lu said...

Προφανώς το Πόρτο-Ράφτη δεν έχει ακόμα ενταχθεί στην ελληνική επικράτεια! ;-)


ΥΓ Καλό φθινόπωρο γείτονα!

bereniki said...

nice photo though...

Εαρινή Συμφωνία said...

Ετσι όπως το έχεις τραβήξει με τα μπαλόνια, δημιουργείται- και λόγω του κόκκου- μια ατμόσφαιρα και απαλύνεται το βάρος. Αν σκεφθουμε, όμως, τι σημαίνει παιδική εργασία, θα τρελαθούμε. Εύγε για την ευαισθησία σου.

Anonymous said...

Πολύ όμορφη...
Μου αρέσει που δεν φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών..

Κτήτωρ said...

:o)

domino said...

το οτι έχει απαγορευτεί δεν σημαίνει οτι έχει σταματήσει κιόλας...σκέψου πόσα πράγματα είναι απαγορευμένα δια νόμου αλλά συνέχιζουν να υφίστανται...δεν είναι φαινόμενο που ανήκει στην ελληνική πραγματικότητα μόνο, αλλά είναι παγκόσμιο (και όχι απλά ευρωπαϊκό).
με εκτίμηση στην ευαισθησία σου...

Alkyoni said...

μα πού χάθηκες εσύ και δεν περνάς ούτε για ένα γειά;;
Όσο εσύ βελτιώνεσαι στις φωτογραφίες...τόσο χειροτερεύω εγώ
Είσαι καλά;
Καλό βράδυ.

Anonymous said...

The photograph reminds me of the previous, of the beautiful but dangerous jellyfish. Both are colorful, both are beautiful, both show a fluid motion, and both hide a secret that is not beautiful at all...

Epicuros said...

Αν-Λου: Γειτόνισα, γιαυτό πηγαίνω συο χωριό σου, αισθάνομαι ότι ταξειδεύω στο εξωτερικό :-))

Βερενίκη: Ευχαριστώ.

Εαρινή Συμφωνία: Ναι, ως φωτογραφία μπορεί να είναι λίγο "ατμοσφαιρική", όπως λένε. Αλλά η παιδική εργασία είναι άλλο ακανθώδες θέμα. Για την Ελλάδα δεν είναι τόσο κρίσιμο και τα σποραδικά κρούσματα δεν είναι τόσο σοβαρά. Υπάρχουν, όμως, άλλες τριτοκοσμικές χώρες στις οποίες είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Ναταλία: Ευχαριστώ. Φαίνεται λίγο το πρόσωπο αλλά αυτό δεν μπορούσα να το αποφύγω...

Κτήτωρ: :-)

Ντόμινο: Ναι, σωστά τα λες. Ευχαριστώ.

Αλκυόνη: Καλώς την τη φίλη μου από την όμορφη Θεσσαλονίκη. 'Εχεις δίκιο. 'Εχω χαθεί λίγο τελευταία. Θα δραστηριοποιηθώ με την κάθοδο της θερμοκρασίας... :-))

Ανώνυμος: Thank you. You are right. Some seemingly beautiful images may be hiding quite ugly situations!