Search This Blog

Monday, November 13, 2006


Συχνά εισπράττω σχόλια ότι αποφεύγω την ανθρώπινη παρουσία στις φωτογραφίες μου. Ίσως είναι αλήθεια. Δεν ξέρω γιατί, αλλά υποψιάζομαι ότι ο λόγος είναι μάλλον το ότι η ανθρώπινη παρουσία δεν είναι εύκολο θέμα για ατάλαντους όπως εγώ. Μερικές φορές, όμως, κάνω εξαιρέσεις στον κανόνα.

Το παιδί ήταν (τότε) περίπου 10 ετών. Βούταγε στη θάλασσα κι έβγαζε περίεργα όντα (μερικά τα έχω φωτογραφίσει και ήδη αναρτήσει εδώ και μήνες). Το αλάτι που στέγνωνε στο πρόσωπό του με εντυπωσίασε και με έκανε να πατήσω το κλείστρο.

14 comments:

An-Lu said...

Γλυκύτατη εικόνα....καλημερούδια γείτονα!


ΥΓ Δεν πήγαμε πουθενά τελικά.

Kallioph said...

πανέμορφες οι φωτογραφίες σου :)

Anonymous said...

Αγαπητέ Vasili,
μέ εντυπωσίασε αυτό "...η ανθρώπινη παρουσία δεν είναι εύκολο θέμα για ατάλαντους(στόπ εκεί)..."!
Πιστεύω οτι μόνον άνθρωποι μέ ταλέντο καί ευαισθησίες(καί στόν χώρο τής φωτογραφίας)μπορούν καί τολμούν νά Σκεφθούν καί νά Γράψουν κάτι τέτοιο!
Τούς θερμούς χαιρετισμούς μου,
Στέλιος

Σταυρούλα said...

Ε, όχι κι αταάλαντος, Βασίλη. Ψαρεύεις, κοπλιμέντα;
Φοβερό το χρώμα των ματιών του!!!!!!!

annamaria said...

Τελικα, ειναι ο καφρεφτης της ψυχης!

annamaria said...

*καθρεφτης

Epicuros said...

Ευχαριστώ όλους για τους επαινους αλλά δεν τους ...ψαρεύω. Χαίρομαι όταν σας αρέσουν οι φωτογραφίες μου αλλά, μεταξύ μας, εμένα συχνά με απογοητέυουν όταν τις συγκρίνω...

Στέλιο πήγα στο δικό σου και ομολογώ ότι κάνεις εξαιρετική δουλειά... Μπορώ να μην συγκρίνω;

christina said...

πιστεύω πως η ανθρώπινη παρουσία στη φωτογραφία δεν έχει άμεση σχέση με το ταλέντο αλλά με το πως αντιλαμβανομαστε τον κόσμο γύρω μας έτσι ώστε να κάνουμε το "κλικ" την κατάλληλη στιγμή κι εσύ εδώ το έκανες με τόση μαγεία....

Filomila said...

Η αλήθεια είναι ότι με ελκύει ιδιαίτερα, σε κάθε μορφή τέχνης, η ανθρώπινη παρουσία.
Τη βρίσκω πιο ενδιαφέρουσα από οτιδήποτε άλλο. Μια μέτρια έκφραση της με συγκινεί πολύ περισσότερο από μια πολύ καλή ενός τοπίου (εκτός από την περίπτωση που από μόνη μου προσθέτω νοητά στο τοπίο ανθρώπινη ύπαρξη ή γενικά ζωντανό πλάσμα!). Ή έστω η υπόνοια ύπαρξης ανθρώπινης παρουσίας.

Κι αυτή σου η φωτογραφία είναι τόσο όμορφη.

Στο έχω ξαναπεί, μου αρέσουν ιδιαίτερα οι φωτογραφίες σου.

Epicuros said...

@Christina + Filomila: Ευχαριστώ για τα καλά λόγια σας. Ναι, η ανθρώπινη παρουσία προσθέτει. Δυστυχώς δεν μπορείς να την έχεις πάντα...

Vaggie said...

Συμφωνώ και μαζί σου και με τον στέλιο. "...η ανθρώπινη παρουσία δεν είναι εύκολο θέμα για ατάλαντους". Δε χρειάζεσαι εμένα να σου πώ αν είσαι ατάλαντος η ταλαντούχος. Για να κάνεις ότι κάνεις σημαίνει οτι σου αρέσει. Τώρα, το ότι αρέσει και σε "μας" νομίζω ότι είναι ένα εναυσμα να αρχίσεις να ασχολείσαι και με ανθρώπινα θέματα..
Δηλώνω θαυμαστριά σου.. και πάλι.

Epicuros said...

@Vaggie: Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Με κάνεις να ...κοκκινίζω, αν και καθόλου ντροπαλός! Μου αρέσει πολύ να έχω θαυμάστριες!

x said...

asfalos kai den eisai atalantos. oi fotografies sou einai kalozygismenes kai oneirikes.

Epicuros said...

@Chloe: Σ' ευχαριστώ Χλόη... Χαίρομαι που σου αρέσουν οι φωτογραφίες μου. Αλλά έχω και γνώση των δυνατοτήτων μου...