Search This Blog

Thursday, November 30, 2006

Ταμπέλες...


Οι ταμπέλες σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αυτές οι ζωγραφιστές, με μεράκι, ταμπέλες (και όχι οι κακόγουστες φωτεινές) είναι γλυκύτατες. Μου αρέσει να τις φωτογραφίζω αλλά λιγοστεύουν επικίνδυνα! Εκτοπίζονται από τις προκλητικές, φωτεινές, κακόγουστες και, συνήθως, ξενόγλωσσες ή με λατινικούς χαρακτήρες "σύγχρονες" ταμπέλες. 'Εχω δει: "Ispaniko Epiplo", "Lebensmittel" (σε μπακάλικο ακραίας συνοικίας), "Möbel" (σε επιπλάδικο επίσης ακραίας συνοικίας) και άλλα ανοσιουργήματα. Η σημερινή είναι από την Μύτικα Αιτολοακαρνανίας. 'Ενα όμορφο ψαροχώρι με υπέροχη θάλασσα και εκπληκτικά κοντινά νησάκια.

9 comments:

An-Lu said...

Καλημερούδια γείτονα!!!!!
Υπέροχα τα χρώματα της ταμπέλας αλλά και η γλωσσοπλαστική της χάρη!!! ;-)

Orelia said...

:))
γλυκο!

Σταυρούλα said...

Ωραιότατη! Έχεις αδυναμία στις ταμπέλες της περιοχής αυτής τελικά!

annamaria said...

Αυτες οι ταμπελες με γυριζουν χρονια πισω και μου αρεσει πολυ!!

Ακομα μου αρεσει πολυ να βλεπω και σε παρακαλω μη γελασεις, παλιους "τιμοκαταλογους", αυτους τους ξυλινους λεω που εγραφαν επανω τους με κιμωλια το ειδος και την τιμη. Σε καποια χωρια υπαρχουν ακομα.
Καλο μηνα !!

Dormammu said...

Μύτικας λοιπόν..? Έχω περάσει υπέροχες διακοπές πηγαίνοντας με φουσκωτό σε Κάλαμο και Καστό απο εκεί. Υπέροχα νησάκια και πολύ καλά κρυμμένα απο τις ορδές των βαρβάρων, προς το παρόν. Κι ο Μύτικας συμπαθητικός είναι, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Εξαιρετική η διαδρομή απο Αστακό προς τα εκεί.

nyctolouloudo said...

πολύ όμορφη ταμπέλα.
μου θύμησε το παλιό αναγνωστικό του δημοτικού!

petalida said...

Πολύ ωραίες ταμπέλες έφτιαχνε στο Ναύπλιο, ο Γιάννης Κόκκορης, Θεός σχωρέστον, για τις γυρω ταβέρνες. Εφτιαχνε και κάτι απίθανες φιγούρες καραγκιόζη.

Epicuros said...

@Αν-Λου: Γειά σου γειτόνισα. Ναι, σε τέτοιες ταμπέλες βλέπεις απίθανες γλωσσοπλαστικές προσπάθειες!

@Ορελια: Ευχαριστώ συναδέλφισα

@Ρενάτα: Βλέπω θυμάσαι καλά! Έχω γενικά αδυναμία στο θαλάσσιο τοπίο της περιοχής (το χωριό δεν έχει ιδιαίτερες ομορφιές) και με την ευκαιρία φωτογραφίζω και τις ταμπέλες. 'Εχω κάνει δύο φορές διακοπές εκεί.

@Αννα-Μαρία: Έχω βγάλει κι εγώ μιά φωτο φοβερής ταμπέλας με το μενού, στην προσεισμική Καλαμάτα. Αν την βρω θα την αναρτήσω.

@Dormamu: Ναι τα νησάκια είναι εκπληκτικά! Και μπορείς να πας και εξορμήσεις στην 'Ατοκο, στο Μεγανήσι, Αρκούδι, κλπ.'Ενα από τα πιό βολικά σημεία για διακοπές με πλεούμενο. Ναι το χωριό δεν είναι όμορφο. Θα μπορούσε να γίνει αλλά το έχουν χαλάσει οι φριχτές οικοδομές. Μόνη όαση το ξενοδοχείο Κάβος με υπέροχο κήπο.

@Μαθυσμένα χρώματα: Μπράβο. Δίκιο έχεις. Κάτι τέτοιες βλέπαμε στα βιβλία του δημοτικού!

@Πεταλίδα: Ναύπλιο είπες. Μου έδωσες την ιδέα να πάω να τις ψάξω!

ONOMATODOSIA said...

polu omorfh.