Search This Blog

Monday, July 16, 2012

Πεταλούδες - Butterflies

Οι πεταλούδες, αν και απλά ...σκουλήκια, συχνά εντυπωσιάζουν με τα πολύχρωμα φτερά τους. Μου θυμίζουν μέτριας εμφάνισης γυναίκες που κατορθώνουν να  αναστρέφουν την εικόνα με την κατάλληλη επιλογή ενδυμάτων, κάτι που είναι, ομολογουμένως, μια θαυμαστή τέχνη! Η "κυρία" της φωτογραφίας έκανε περιπάτους σε μονοπάτι της Τζιάς, που οδηγεί στον περίφημο "Λιόντα", το  λιοντάρι του νησιού, σκαλισμένο σε γρανιτένια πέτρα (ακόμη απορώ πού είχαν δει λιοντάρια οι αρχαίοι Έλληνες...).


Butterflies, albeit simple worms, often impress with their colorful wings. To me they are reminiscent of mediocre looking women who manage to reverse their image by careful choice of garments, something that, admittedly, is a marvelous art! The "lady" in the photo was taking long "walks" on a trail that leads to the famous "Lioda", the lion of the island, carved on a granite stone (I still wonder where ancient Greeks had seen lions...).

12 comments:

Epicuros said...

@andrik: Καλώς ήρθες. Ευχαριστώ.

Anonymous said...

Yπέροχη φωτογραφία. πολύ όμορφη η ''κυρία'' σου.

Ξέρεις, μου αρέσει να τις βλέπω τις πεταλούδες να πετούν γύρω μου, αλλά τις φοβάμαι και με τρομάζουν όταν είναι στο χέρι μου, υπέροχα φτερά, απαίσιο σώμα, τελικά τίποτα δεν είναι τέλειο

:)

Magia da Inês said...

¸.✿✿¸.°

Gosto de flores e borboletas.
Bom dia!
Beijinhos.
•°¸.✿✿✿

μυστήριο κορίτσι said...

πολύ όμορφη!
έχω κάποια αδυναμία στις πεταλούδες
καλημέρα!

Anonymous said...

Καλώς σε βρήκα Βασίλη, στην αρχαία Ελλάδα οι πεταλούδες ονομάζονταν "ψυχές" ,γιατί θεωρούσαν ότι είναι οι ψυχές των νεκρών ανθρώπων, έτσι θεωρούσαν ότι είναι κακό να σκοτώσεις ή να πληγώσεις κάποια από αυτές. Η πεποίθηση αυτή έχει μείνει έως τις μέρες μας.
Πολύ όμορφο άρθρο και πολύ γλυκιά η φωτογραφία.
Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα.

Φιλία said...

Οι φωτογραφίες σου φανταστικές!
Πραγματικά, είναι κρίμα που δεν έγινες ερευνητής όπως θάθελες, η ζωή καμιά φορά δε μας "πάει" εκεί που αγαπάμε..... Και η φωτό με το δέντρο και το σώμα, μοναδική! Πολύ ωραίο blog! Σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο....
Καλή σου μέρα

Carmen Negoita said...

Very beautiful butterfly. Great photo!

Epicuros said...

@lorava: Αν σκεφτείς και ότι ένα πλήθος από έντομα και σκουλήκια (π.χ. κάμπιες) περνούν το στάδιο της πεταλούδας... 'Ομως αυτά έχουν γκρίζα φτερά και είναι άσκημα!

@Magia da Inês: Gracias. Beijinhos.

@Μυστήριο κορίτσι: Καλώς ήρθες στο φτωχικό μας. Αν βρω κι άλλες θα τις βάλω. :-)

@fairytailsdreams: Ναι, το ξέρω για την αρχαία παράδοση. 'Οντως λέγονται ψυχές κι έχουν περίεργη συμπεριφορά. Καλώς ήρθες κι ευχαριστώ.

@Φιλία: Μπα, επιλογή μου ήταν. Απλώς σκέφτομαι ότι ίσως είχα κάνει και κάτι ωφέλιμο αν γινόμουν ερευνητής. Με το εμπόριο πώς να ωφελήσεις; Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την επίσκεψη.

@Carmen Negoita: Thank you.

Marina said...

Τη ζάλισες φαίνεται και πόζαρε τόση ώρα με ανοιχτά τα φτερά. Ωραία φωτογραφία.
Οσο για τα λιοντάρια, πρέπει να υπήρχαν μερικά στην αρχαία Ελλάδα - μη ξεχνάς το μύθο του Ηρακλής.. Το κλίμα ήταν αλλιώς, οι άνθρωποι λίγοι και τα θηράματα μπόλικα, οπότε γιατί να μην υπάρχουν και λιοντάρια.

Epicuros said...

@Marina: Ναι, τη ζάλισα με την ...ομορφιά μου! και μου έκατσε να την φωτογραφίσω :-)

Δεν ξέρω αν υπήρχαν ελεύθερα λιοντάρια, δεν έχω διαβάσει σχετικές αναφορές και στο Ιντερνετ που έψαξα δεν βρήκα κάτι σχετικό. Θα το ψάξω πάλι.

scalidi said...

Καημό το 'χω να πετύχω μια πεταλουδίτσα από κοντά και να τη φωτογραφίσω, ιδίως γι' αυτές τις μικρούλες άσπρες... Πολύ όμορφη. Μπράβο!

Epicuros said...

@Scalidi: Μα οι πιο όμορφες είναι αυτές με τα χρώματα. Οι άλλες, απ' ό,τι ξέρω, είναι το ενδιάμεσο στάδιο από αυγό σε σκουλήκι ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει και ο σκόρος που το παίζει πεταλούδα, αλλά έχει χοντρό σώμα και παραμονεύει να μπει στη ντουλάπα μας...