Search This Blog

Saturday, July 14, 2012

Ο Πόρος πανοραμικός - Panoramic Poros


Από το χωριό Γαλατά το λιμάνι του Πόρου φαίνεται πανοραμικά. Περνώντας από κει σκέφτηκα να το αποτυπώσω με τον ίδιο τρόπο. 'Οπως έχω ξαναπεί, μου αρέσουν οι πανοραμικές λήψεις, με περιστrοφή της μηχανής και στη συνέχεια επεξεργασία με το κατάλληλο πρόγραμμα. Αν τυπωνόταν αυτή η εικόνα (από αρχείο TIFF και με ανάλυση 300dpi) θα μπορούσε να είναι μέχρι 2μ. πλάτος Χ 0,30μ. ύψος. Εσείς κάντε κλι πάνω της για να τη δείτε λίγο μεγαλύτερη.

The port of Poros Island can be viewed as a panorama from the town of Galatas, across from the narrow sea passage. While driving  through Galatas, I was tempted to make a panoramic photo of it. As I have stated earlier, I like panoramic photos, which I make by rotating the camera and then process with suitable software. This image could produce an up to 2m.X0,30m. print (from a 300 dpi - TIFF file). You only have to click on it to see it a little larger.

4 comments:

Marina said...

Πολύ όμορφη η πανοραμική σου. Παρόλλο που έχω και εγώ τη κατάλληλη κάμερα, δεν έχω καταφέρει ποτέ να τις κάνω πανοραμικές.. (ανεπίδεκτη γάρ).

Καλά να περάσεις

Epicuros said...

Δεν είναι θέμα κάμερας, αλλά λογισμικού. Για να τις κάνεις χριεάζεται μιά οποιαδήποτε μηχανή, ακόμη και της τσέπης, αρκεί να την βάλεις σε τρίποδο, να ρυθμίσεις την οριζοντιότητα (συνήθως με τα αλφάδια νερού που τα περισσότερα καλά τρίποδα διαθέτουν). Κάνεις διαδοχικές λήψεις περιστρέφοντας την κάμερα στο τρίποδο (πρέπει να υπάρχει αλληλοεπικάλυψη περίπου 25%) και μετά αναλαμβάνει το λογισμικό. Σγημαντικό να μην έχεις δοαφορές στην έκθεση, γι' αυτό καλλίτερα να τραβήξεις στο manual.

Thalassenia said...

Καλή η πανοραμική αλλά καλύτερο το περπάτημα στον Πόρο:)

Epicuros said...

@Thalassenia: Ναι, όμορφο νησί! Και τόσο κοντινό νας!