Search This Blog

Friday, March 24, 2006

Ερειπίων συνέχεια...


Αρκαδία. Περιβόλια. Χωριό κοντά στη Μεγαλόπολη. 'Ετσι έχτιζαν οι πρόγονοι. Ο πατέρας της μητέρας μου ήταν από κει και κάτι μου λέει ότι εκεί μέσα έζησαν πρόγονοί μου. Δεν έχω κανένα στοιχείο. Απλώς κάτι τέτοιο νοιώθω!

13 comments:

morgana said...

παντα μου εκαναν αντυπωση κατι μικρα σπιτακια στη μεση του πουθενα.

Ειναι γεματη η Ελλαδα απο τετοια, το χεις προσεξει?

Μα δε σκιαζονταν βρε παιδι μου να ζουν εκει μονοι τους? Θα πρεπει οι περισσοτεροι να ηταν τσοπανηδες...

Τελικα οσο το σκεφτομαι, ηταν πολυ σκληρη η ζωη τους...

ellinida said...

Ωχ αυτό παρα είναι ερείπιο . Μην παραπλησιάζεις και σου έρθει καμμιά κοτρώνα στο κεφάλι . Και τι θα κάνουμε μετά χωρίς εσένα , ε ;
Πόθεν θα εμπνεόμεθα ποιητικέ οφθαλμέ ;
Kανένα ουράνιο τόξο σας βρίσκεται ;
:)))

Epicuros said...

Morgana: Στη μέση του πουθενά είπες; Δεν έχεις δει που μένω... Το κοντυνότερο κατοικημένο σπίτι στα 300 μέτρα! Κι όμως είναι παράδεισος εδώ! 'Οταν θα κάνω το μεγάλο Μπλογκοπάρτυ κι έρθεις θα δεις!

Ellinida: Ουράνιο τόξο έχω αναρτήσει. Ψάξε λίγο στα προηγούμενα και θα το βρεις. Αν το θέλεις στο στέλνω και στο e-mail σου σε μεγαλύτερη ανάλυση. Αναμένω να δω κι άλλα να φτιάξω συλλογή αλλά σπανίζουν...

morgana said...

παρτυ?

σνιφ! σνιφ! συγκινηθηκα....

και θα καλεσετε και μενα?

μπουχαχουουουουοουουοοουουουυυυυυυυυυυυυυουουοουουο........

Ποτε ειπαμε?

alombar42 said...

Πολύ ωραίο. Με την ευκαιρία να πω οτι σε φτωχές, ιδιαίτερα μουσουλμανικές, χώρες, το μπετόν δεν έχει πέραση. Τα σπίτια τα χτίζουν δωμάτιο-δωμάτιο. Ενα στην αρχή, όταν βρουν λεφτά το επόμενο κ.ο.κ. Δεν θέλουν ολόκληρο το σπίτι γιατί συνήθως δεν μπορούν να το πληρώσουν (και βέβαια δεν υπήρχαν δάνεια λόγω κορανιού - μέχρι πρόσφατα που βρήκαν τρόπο να τα πάρουν οι τράπεζες).
Αυτά μου θύμισε η φωτογραφία - και κάπως έτσι γινόταν και στα μέρη μας, μέχρι πριν 20-30 χρόνια.

lemon said...

Πως λένε "θα μας πάρει και θα μας σηκώσει"...? Ε, ακριβώς αυτό μου ήρθε στο νου με τη φωτό! Σαν να έγερνε το σπίτι με κάθε φύσημα του αέρα, με κάθε απότομη κίνηση των κατοίκων του!

Epicuros said...

Αλομβαρ: Αυτά τα σπίτια πρέπει να έχουν χτιστεί τον προπερασμένο αιώνα (18..). Φυσικά δεν υπήρχε μπετόν τότε. Ξύλα, πέτρες, λάσπη τα οικοδομικά υλικά. Και οι λαμαρίνες λίγο αργότερα για την κάλυψη των χαραμάδων (θα ήταν το "μοντέρνο" υλικό της εποχής...). Δεν βρίσκω ότι πριν 20-30 χρόνια έκτιζαν έτσι. Αυτό το χτίσιμο πάει πολύ πίσω. Όσο για το δωμάτιο-δωμάτιο αυτό και σήμερα γίνεται. Ιδίως με τα αυθαίρετα (Κι είναι πολλάααααα).
Mοrgana: Για το πάρτυ θα το μάθεις πρώτη... Υπομονή!
Λεμον(ίτσα): 'Ετσι ήταν. Τα σπίτια αυτά τα επισκεύαζαν συνεχώς γιατί δεν ήταν και πολύ σταθερά. Σε απόσταση περ. 2 χλμ από το σπίτι μου υπάρχει τσιγκάνικος οικισμός. Ο τρόπος που φτιάχνουν τα σπίτια τους θυμίζει ετούτο. Τα περισσότερα είναι φτιαγμένα από χάρντμπορντ και λίγο ξύλο. Προσθέτουν ό,τι βρουν για να τα "στεγανοποιήσουν". Θυμίζουν πρωτόγονους οικισμούς!

Λαμπρούκος said...

ΟΥΑΟΥ!!!
Καλέ εσύ είσαι καλλιτέχνης... Της Αλομπαρίου σχολής.

Καλά και εγώ που είμαι κυνηγός ταλέντων πως δε σε έχω ανακαλύψει τόσο καιρο...

Epicuros said...

Κε Νομάρχα δεν έτυχε! Δεν αναρτήσαμε πανώ, βλέπετε, όπως ο συνάδελφός σας της συμπρωτεύουσας! Πού να μας δείτε; Ευχαριστούμε για τα κομπλιμέντα. Φροντίστε για καμιά επιχορηγησούλα, στα πλαίσια της πολιτιστικής αναβάθμισης του Νομού σας!

Αθήναιος said...

Αντί να μου ζητάς συνταγές, ωρέ, γιατί δεν μου ζητάς πληροφορίες για το εν Αρκαδία σόι;

McKat said...

Αυτά τα μισογκρεμισμένα σπίτια... Μισόγυμνα, θές δεν θες ρίχνεις ματιές σε άλλες εποχές, σημάδια που άφησαν οι ζωές όσων τα κατοίκησαν. Σκιές στους τοίχους από πράγματα που κάποια μάτια κοιτούσαν, κανένα ξεχασμένο σκεύος αν έχει σωθεί απ'τον καιρό, κάποιο σκουριασμένο κρεββάτι. Και η τέχνη της εστίας άλλων εποχών.

CGP said...

Η Αρκαδία είναι το νοτιότερο προάστιο της Αθήνας. ( Το βορειότερο είναι η Αράχωβα).

Αξίζει να φτιάξεις η να αγοράσεις ένα πέτρινο σπίτι. Δεν είναι φτηνή λύση, αλλά θα έχεις μία διαφυγή από τα καθημερινά. Αν έχεις λοιπόν χωράφι εκεί και μπορείς να "δημιουργήσεις", προχώρα...

Epicuros said...

Αθήναιε: Πόθεν είσαι ωρέ παλλικάρι; Αρκάς;
mckat: 'Εχω δει πολλά ερείπια. 'Ολα έχουν να πουν από μιά, τουλάχιστον, ιστορία...
Cgp: Δυστυχώς δεν διαθέτω ακίνητα σε επαρχία... Ούτε και τη δυνατότητα να αποκτήσω... 'Αρα θα αρκεστώ στο μόνο εν επαρχία σπίτι που απέκτησα: Αυτό στο Κορωπί!