Search This Blog

Wednesday, April 12, 2006

Σοκαριστήκατε;


Συργιάνιζε ανενόχλητος στο σπίτι. Πίσω από τον φούρνο μικροκυμάτων είχε κάνει ολόληρο βουναλάκι από τρίματα ψωμιού που έπαιρνε από την φρυγανιέρα. 'Επρεπε να τον συλλάβω. Η φάκα με λίγο Μετσοβόνε έκανε δουλειά και ο φίλος μου βρέθηκε στο ...κρατητήριο. Στην αρχή λυσούσε να βγει. Τον τάϊσα, τον πότισα και τον φωτογράφισα. Σε λίγες μέρες έμοιαζε να μην έχει και πολύ άγχος να βγει. 'Ετρωγε το τυρί του κρατώντας το με τα δύο "χέρια" του και με παρατηρούσε, όπως έκανα κι εγώ μ' αυτόν (μόνο που δεν είχε φωτογραφική μηχανή για να με απαθανατίσει...). Μετά από μερικές μέρες παρατήρησης πήγα τη φάκα στο βουνό (Πεντέλη) και του άνοιξα την πόρτα. Το πιστεύετε ότι δεν ήθελε να φύγει;

14 comments:

Rodia said...

Μια φορά, περπατώντας βράδυ, πήρε το μάτι μου ένα ποντικάκι να ξεφεύγει από τους σωρούς σκουπιδιών την ώρα που τα μάζευε το σκουπιδιάρικο. Οπως πετάχτηκε, αστραπιαία άπλωσε το πόδι του ένας εργάτης και τον πάτησε!

..ανατριχιαστικό μεν, αλλά αναγκαίο.. και σόρρυ για το πρωινό σοκ..
(εδώ συνηθίσαμε να ακούμε στα Δελτία Ειδήσεων π.χ. "49 άτομα σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη βόμβας" κλπ κλπ και δεν παίζει το μάτι μας, μπορούμε εκείνη τη στιγμή να τρώμε πίτσα ας πουμε..)

:-)ωραία φωτό! Σταρ ο μικρος!

ellinida said...

Τι ομορφούλης ! Μπράβο , χάρηκα που τον άφησες να ζήσει ελεύθερος .
Εγώ έχω αρκετά στον κήπο , έχουν φωλιές στα βράχια . Είναι ένας που δεν με φοβάται καθόλου , κάθεται και με κοιτάει στα μάτια . Ευτυχώς δεν μου έχει μπει κανείς στο σπίτι ακόμα . Δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε . Τρώνε από τα υπολείματα των σκύλων . Ποντίκια και ένα σωρό πουλάκια .
Καλημέρα .

Anonymous said...

να σου πω....

αν βαλεις το φαι, το χοντο και τα ρουχα και γω καθομαι πισω απ τα καγκελα!!!

114ΛΕΞΕΙΣ said...

Είχα ένα χαμστερ (την Ματίλντα)κάποτε. Ειχα βγάλει το κλουβί του στη πίσω αυλή του σπιτιού.
Ενα πρωί το κλουβί βρέθηκε ανοιχτό. Η ματίλντα την είχε κανονικά.
Μετά από μια βδομάδα η Ματίλντα γύρισε με το αυτί φαγωμένο και τον γκόμενό της , έναν εύσωμο αρουραίο.
Κυνήγησα τον αρουραίο και έφυγε.
Μετά από δύο μέρες είχε φύγει για δεύτερη και τελευταία φορά και η Ματίλντα.

An-Lu said...

Κούκλος!
Όσο για το ότι δεν ήθελε να φύγει....χαζός ήταν ν' αφήσει την έτοιμη μάσα?

Lion said...

Καλά έπραξες επίκουρε - γιατί να σοκαριστούμε;
Ποντίκια δεν μου αρέσουν στο σπίτι - αλλά οι γάτες κάνουν καλή δουλειά. Επειδή είναι χορτάτες τα κυνηγάνε μεν αλλά δεν τα σκοτώνουν - τα περιορίζουν σε εναν μικρό χώρο. Εκει τα πιάνω και τα πηγαίνω στα γειτονικά χωράφια.

Υ.Γ. να προσέχεις την morgana ;-)

Marialena said...

Καλημέρα Βασίλη μου. Οχι βρε έρχεσαι στο σπίτι και θα σοκαριστώ? Ίσα, ίσα τέτοιος γλύκας που είσαι μάλλον θα σε χαιρετίσω με μια κραυγή(!!!) και θα το βάλω εγώ στα πόδια!

ralou said...

Υπέροχος!
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι άνθρωποι παθαίνουν υστερία με τα ποντίκια.
Αραγε οι αδεσποτες γάτες και οι σκύλοι που ζουν από τα σκουπίδια στους δρόμους είναι λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία ?
Θυμάστε πριν λιγα χρόνια μετά την μεγάλη απεργία των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων που ενα παιδάκι πήγε ενα μικρό γλυκό κουτάβι στον κτηνίατρο πρίν το υιοθετήσει και αποδείχτηκε ότι ήταν μεγάλος γλυκός αροιραίος ;

Sari_Kiz said...

Αααααα... Δεν ξαναμπαίνω εδώ !!! Έχεις ποντίκια!
Τώρα λιμάρει με τα σουβλερά δοντάκια του το κάγκελο και το κουνάει με εκείνο το ροζ απαίσιο χεράκι του... Όπου νάναι ...βγαίνει... Μου έρχεταιιιιιι....φτάνειιιιιι....

(καλά, μόνο εγώ έχω υστερικές φοβίες;;;)

Anonymous said...

Κοιτάξε, θα σοκαριζόμασταν αν μαζί με τη φωτογραφία ζήταγες κ μία συνταγή. :-)

Είναι βδελυρά όντα αυτά κ τα περιστέρια. Φορείς εκατομμυρίων μικροβίων. Για τα ποντίκια έχω κάποια συμπάθεια, ίσως γιατί στις κουζίνες τα λέμε πιο συχνά αλλά για τα περιστέρια καμία. Ούτε να τα μαγειρέψω δεν καταδέχομαι.

mickey said...

Να 'μαι κι εγώ - αν και καθυστέρησα λιγάκι! Πού πήγε ο φίλος μου; Ελπίζω να τον τάισες καλά!

Εγώ φυσικά είμαι ΠΟΛΥ πιο όμορφος :))

Epicuros said...

@Rodia: 'Ετσι όπως τα λές είναι. Εγώ είχα πριν 2 χρόνια μιά περιπέτεια με ποντίκια. Είχαν εισχωρήσει μέσα στο μηχανοστάσιο του καλοριφέρ και είχαν πολλαπλασιαστεί! Μετέφεραν τρόφιμα από έξω μέσα και είχαν λερώσει τα πάντα. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία αλλά σε λίγο άρχισαν να κόβουν τα καλώδια, να μπαίνουν παντού και να κάνουν ζημιές. Αναγκάστηκα να λάβω σκληρά μέτρα. Επί πλέον έβγαλα όλα τα μηχανήματα από εκεί, το ντεπόζιτο του πετρελαίου (2 τόνων πράμα!) τα καθάρισα, τα έβαψα, έστρωσα το δάπεδο με πλακάκια (ήταν μπετόν) και τα ξαναέβαλα, ενώ σφράγισα όλες τις χαραμάδες και τρύπες! 'Ηταν ένας εφιάλτης!

@Ελληνίδα: Σε (πολύ) μικρούς αριθμούς είναι χαριτωμένα! Σε μεγάλους εφιάλτης! 'Ισως το ίδιο συμβαίνει και με άλλες κατηγορίες έμβιων! Ακόμη και με τους ανθρώπους, ενίοτε!

@Μοργκάνα: Τι να βάλω στη φάκα για να πιαστείς; Σοκολάτα κάνει; Θα βάλω τη φάκα δίπλα σε Χόντο και θα φροντίσω να σου ρίχνουν από τα κάγκελα τα αναγκαία εφόδια!

@Madrazo: μου φαίνεται περίεργο ένα χάμστερ να τα φτιάξει με αρουραίο! Δεν είναι συγγενή είδη! Το μέγεθος του αρουραίου είναι τεράστιο σε σύγκριση με αυτό της Ματίλντας! Το ζευγάρωμα θα ήταν άκρως τραυματικό για το χαμστεράκι!

@Αν-Λου: Ναι, τελικά το φαΐ είναι το κλειδί για πολλές συμπεριφορές...

@Oldskipper: Εγώ έχω διαπιστώσει ότι οι γάτες παίζουν με τα ποντίκια και τα σκοτωνουν με το παιχνίδι γιατί τα δαγκώνουν. Δεν έχω δει γάτα να τρώει ποντίκια. 'Ισως γιατί οι οικόσιτες είναι χορτασμένες. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν αν τις σφίξει η πείνα!

@Μαριαλένα: Μην τα φοβάσαι. 'Ενα ή δύο μπορείς να τα δεις και σαν "pets". Τα πολλά μπορούν να σου κάνουν μεγάλη ζημιά. 'Οπως άλλωστε, και όλα τα ζώα (ή και φυτά). Και πολλαπλασιάζονται με τρομερούς ρυθμούς! Δεν τα βλέπω ποτέ με δημογραφικό πρόβλημα!

@Ralou: 'Εχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι φοβούνται περισσότερο τα ζώα που κινούνται με ταχύτητα. Κατσαρίδες και ποντίκια (εκ΄τος άλλων χαρακτηριστικών) κινούνται ταχύτατα. 'Ισως αυτό πορκαλεί την αίσθηση ότι είναι εκτός ελέγχου και αυτό να τρομάζει. Θα μπορούσε μιά-χαρά να είναι "pet" το ποντίκι, όπως το χάμστερ (άλλωστε στην ίδια οικογένεια ανήκουν). Δεν θυμάμαι το περιστατικό που αναφέρεις. Και έκατσε ο αρουραίος να τον χαϊδολογάει το παιδάκι; Πως δεν του έκοψε κανένα δάχτυλο για ...ορεκτικό;

@Αθήναιο: Δεν το ήξερα αυτό που λες για τα περιστέρια. Μικρός είχα φάει πιτσούνια και ήταν νοστιμότατα. Γιατί έχουν περισσότερα μικρόβια απο τα άλλα πουλιά; Αν εννοείς τη γρίππη αυτή είναι περιστασιακή!

@Mickey: Ο φίλος σου πήγε, τελικά, κατά τα χόρτα... 'Εχω ακούσει φήμες για το κάλλος σου... 'Ολες οι γυναίκες του βλογ μιλάνε για σένα!

Epicuros said...

@Σαρι_Κιζ: 'Ελα, έλα κοντά μου να σε προστατεύσω από τα βάρβαρα τρωκτικά! Τα δικά μου τα δοντάκια δαγκώνουν αισθησιακά και τα χεράκια μου χαϊδεύουν απαλά!!!

Δεν είσαι μόνη σου στις φοβίες. Το 99,99% του πληθυσμού το ίδιο νοιώθει. Λίγοι εμείς οι ...γεναίοι!

Marina said...

Η φυλακή δεν είναι κακή
όταν υπάρχει πλούσιο φαϊ..
καϋμένο ποντικάκι
πούλησε το είναι του
για το τυράκι

Και σε μένα άρεσε που τον άφησες ελεύθερο. Στο εξοχικό έχουμε ποντίκια διάφορα, σκαρφαλώνουν στα δένδρα και μας κυττάνε με τα μαύρα ματάκια τους..Αλλά δεν κατεβαίνουν γιατί έχουμε γάτες..πολλές γάτες.