Search This Blog

Thursday, April 13, 2006

Χωριάτικο Καφενείο...


Τα καφενεία του χωριού έχουν μιά δική τους γοητεία. 'Οχι τα αντιπαθητικά "Cafe" αλλά τα παλιά καφενεία, με τον πάγκο-βιτρίνα, τον Ελληνικό καφέ, τα φτηνά σιδερένια (ή, σπάνια, μαρμάρινα) τραπεζάκια, με το γλυκό του κουταλιού, την τράπουλα, το τάβλι, τις φωτογραφίες των προγόνων και την ατμόσφαιρα που, ίσως με λιτή αισθητική, βρίσκεται σε αρμονία με το χρώμα και την ατμόσφαιρα του τόπου. Το καφενείο αυτό είναι από την Αγιάσο της Λέσβου. Κάτι, απροσδιόριστο, σ' αυτό μ' έκανε να φέρω τη μηχανή στο μάτι...

10 comments:

Anonymous said...

καλημερα.

τι το θελες και μιλησες για γλυκο του κουταλιου?

....μου μυρισε τωρα...

θελω ενα νερατζακι πρασινο και λιγο σταφυλακι..

στο νησι μας εμεις εχουμε βγαλει ονομα για τα γλυκα του κουταλιου...και οχι μονο...

alombar42 said...

Μα δεν το έβγαζες κι εσύ ολόκληρο;
Εχω που έχω τη λόξα με αυτά - δεν έχω αφήσει καφενείο να μην πάω, σε όλα τα χωριά που έχω επισκεφθεί. Αλλωστε εκεί γράφεται η ιστορία του κάθε χωριού!

Marina said...

Καλημέρα.
Τρελλαίνομαι για παλιά καφενεία. Ο ήχος των ζαριών απο τις "πόρτες" στο τάβλι, καπνοί, η κλασσική πρέφα, τα ουζάκια με σαρδέλλες "του κουτιού"..Χώροι μόνο για άντρες που κρυφοκύτταζα όταν ήμουνα μικρή..

Anonymous said...

Ωραιο φαίνεται,όντως.

NinaC said...

ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ 17 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

An-Lu said...

έχει τόσο μα τόσο ζεστά "σπιτικά" χρώματα!

vina said...

Τρώω γλυκό του κουταλιού εκεί κάθε χρόνο, μαζί με ελληνικο καφέ. έχει πάρα πολλά είδη γλυκών του κουταλιού και καθόμαστε πάνω σε μία ξύλινη εξέδρα! ανάθεμά σας, πατήστε το κουμπί να γίνει καλοκαίρι!

Epicuros said...

@Μοργκάνα: Κερνάμε και γλυκό κουταλιού και χωρίς να είμαστε καφενείο...

@Αλομπαρ42: Δεν ήταν εύκολο να το βγάλω ολόκληρο. 'Αλλωστε θα έμοιαζε με φωτογραφία ρεπορτάζ εφημερίδας και θα χανόταν η (όποια) εικαστική ποιότητα.

@Μαρίνα: Ναι, έχουν κάτι μαγικό τα καφενεία. Μόνο οι καπνοί να έλειπαν! Δεν το αντέχω το σύννεφο! Οι ουζομεζέδες υπέροχοι στη λιτότητά τους!

@Ρεγγίνα: Η ομορφιά αναδεικνύεται και μέσα από συναισθηματικούς συνειρμούς!

@Comp. Doll: Δηλαδή στα 5 σου έπινες καφέ στα καφενεία εσύ;

@Αν-Λου: Μέσα δεν ήταν τόσο όμορφα τα χρώματα αλλά το καφέ του τοίχου σε συνδυασμό με το θαλασσί της ...τραπεζοκαρέκλας μου άρεσε!

Jane: Πατάμε το κουμπί, ν' αρχίσ' η εκπομπή, να γίνει καλοκαίρι...

Anonymous said...

Where did you find it? Interesting read » » »

Anonymous said...

Excellent, love it! volvo 850 part barcode laser scanner barcode laser scanner handheld bar Brian hilton toyota Ford powerchief detroit auto show art therapy for cancer patient Accutane month 4 Lesbo panties group marina job opportunities rca lyra mp3 players