Search This Blog

Friday, December 07, 2007

Καλαματιανή...



Αυτή την εποχή μάζεψα ελιές από τον κήπο μου. Η καλαματιανή ελιά έχει την δική της προσωπικότητα. Και νοστιμάδα! Οι πρώτες έγιναν ήδη και είναι υπέροχες!

13 comments:

nyctolouloudo said...

!!!!!!!!!!!!!!!!!
yes.

maya said...

καλημέρα βασίλη!
καιρό είχες να φανείς...
όμορφη η ελιά
ελληνικές εικόνες που πάντα μας λυγίζουν. νόστιμες βγήκαν? φτιάχνεις και λάδι? δυστυχώς δεν τρώω ελιές αλλά την φωτογραφία την χόρτασα!

χχχχχχχχχ

Epicuros said...

@nyctolouloudo: Σημαίνει αυτό ότι σου αρέσουν οι ελιές;

@maya: Καλημέρα Maya: Ναι, συχνά δεν αναρτώ αν δεν έχω κάτι που μ' αρέσει. Ναι, οι ελιές βγήκαν πολύ νόστιμες. Το μυστικό μου είναι ότι δεν τις ξεπικρίζω πολύ (μόνο δύο αλλαγές). Η ελιά πρέπει να διατηρεί ένα μέρος από τον χυμό της που της δίνει και την περισσότερη γεύση. Αν την ξενερίσεις τελείως, όπως κάνουν στην βιομηχανική παραγωγή ελιάς, τότε γεύεσαι ένα σπογγώδες σώμα με άλμη... Συνήθως! Ναι, φτιάχνω ΚΑΙ λάδι. Αρκετό για δύο χρόνια (μέχρι τη νέα σοδειά). Κρίμα που δεν τις τρως!

φεγγαραγκαλιες said...

ξερεις ποσες ελιες τρωω στην καθησια;αμετρητες..μιαμμμ
καλημερα βασιλη

Orelia said...

νατη η κυρα η μαυροματα
βγηκε πρωί στη στρατα!
φορεσε φορεμα κοφτο
και φρυδι καμπυλωτο!
:))

Anonymous said...

μμμ!










ονοματοδοσια

Epicuros said...

Χαίρομαι που σας αρέσουν οι ελιές.

@Φεγγαραγκαλιές: Αν θέλεις να σου στείλω... Εντελώς σπιτικές! Κι εγώ μπορώ να ζήσω με ελιές, Μόνο που ...παχαίνουν οι πολλές!

@Ορελια: Καλό το έμμετρο (μαντινάδα;) :-)

Vaggie said...
This comment has been removed by the author.
Vaggie said...

Hello there!
Αν και όπως ξέρεις η αδυναμία μου είναι τα πρόσωπα, αυτή η φωτογραφία είναι πολύ καλη.
Για ένα περίεργο λόγο, μου αποπνέει σοβαρότητα και επαγγελματισμό (όχι στο shooting αλλά σαν συναίσθημα)...

Orelia said...

αυτοσχεδιο τετραστιχο
εξ ου και το ατελες το.. :))
καλη σου ημερα, επι της ουσιας συναδελφε!

Epicuros said...

@Vagie: Για χάρη σου θα βάλω πρόσωπο στο επόμενο... (αλήθεια, το δικό σου πότε θα το ποστάρουμ;) Επαγγελματισμό στο συναίσθημα; Δεν το έπιασα ακριβώς!

@Orelia: Συναδέλφισα, για δες τη συνταγή:

Την έπλυνα τη χάραξα
την έβαλα στο βάζο,
και το πολύ δύο φορές
νεράκι της αλλάζω.

Χοντρό αλάτι και νερό
κεκορεσμένο διάλυμα
μαζί με ξίδι ισόποσο
για νοστιμιά και άρτυμα.

Δύο μερούλες πέρασαν
γεύση για ν' αποκτήσει,
και με λαδάκι συντροφιά,
το πιάτο να γεμίσει!

Ξιδάτη κι αρμυρή μαζί,
με 'λιοχυμό αντάμα,
η γεύση που μας δώρισε
του λιόδεντρου το θάμμα!

Epicuros said...

@Ονοματοδοσία: Κοπιάστε...

Orelia said...

Α! μα το λεγα εγω παντα πως οι των θετικων επιστημων τας τεχνας ολας θεραπευουσιν!!!...
πολυ καλο Βασιλη!
πολυ καλος κι εσυ!
θαυμασια η ...συνταγη σου.. :))