Search This Blog

Saturday, October 27, 2012

Ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες - Interesting faces















Η επίσκεψη στο Μοναστηράκι είχε πλούσια σοδιά από φωτογραφίες. Μεταξύ αυτών και φωτογραφίες από ενδιαφέρουσες φυσιογνωμίες. Το αν μιά φυσιογνωμία είναι ενδιαφέρουσα δεν σχετίζεται, αναγκαστικά, με την ομορφιά της. Η αποτύπωση της φυσιογνωμίας στη φωτογραφία την κάνει ενδιαφέρουσα αν υπάρχει λεπτομέρεια, ο σωστός φωτισμός, η εστίαση, οι αντιθέσεις και άλλα στοιχεία που την αναδεικνύουν. Οι άνθρωποι ήσαν περαστικοί και δεν τους γνώριζα. Ελπίζω να μην έχουν αντίρρηση για την ανάρτηση των πορτρέτων τους εδώ.Αν συμβεί να υπάρξει πρόβλημα με κάποιον/αν η φωτογραφία θα βγει αμέσως. Όλες βγήκαν με Canon EOS 5D MK II και φακό EF 100-400mm IS.

Μην ξεχάσετε να κάνετε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγέθυνση.

My visit to the flea market yielded a rich crop of photos. Among them photos of interesting faces. "Interesting" does not, necessarily, mean "pretty". The recording of a face makes it interestring if there is detail, if lighting, contrast, sharpness and other technical features are right. The people were passers by and I knew no one of them.I hope that they do not object to  my posting of their portraits. However, if there is a problem with that I will remove their photo immediately. All photos were shot with Canon EOS 5D MK II and EF100-400mm/IS lens.

Do not forget to click on the images to view them blown up.

10 comments:

------ said...

εσυ παιδι μου εισαι επαγγελματιας......γιαυτο οι δικές μου σου φαινονται τσαντηρι!
Δε μου λες ....μηπως ρωτησες....αυτος ο προτελευταιος με το ξυρισμενο κεφαλι και το μουσι ελευθερος ειναι!!!!!
χαχαχαχαχα!!!!!!!!!!
Πλάκα κανω ε;;;;;
καλο ΣΚ

DIMI said...

Πολύ όμορφες φωτογραφίες Βασίλη!Διστάζω ακόμη νά τραβήξω πρόσωπα,ίσως στό μέλλον!Καλό Σ/Κ!

Epicuros said...

@Nana Tsouma: Γι'αυτό σου προτείνω να σου βγάλω τις φωτογραφίες που βάζεις στο site σου. Να είναι "επαγγελματικές"... :-) Αν μου γράψει και με βρίζει που τον έβαλα εδώ ο φαλακρός με το μούσι θα τον ρωτήσω. :-)

@Dimi: Αν διαθέτεις ακόμη κι έναν μέτριο τηλεφακό (δηλ. γύρω στα 100mm) μπορείς να προσπαθήσεις. Βασικό είναι να μην "στήνεται" το θέμα σου.

Φιλία said...

Είσαι και καλός φωτογράφος!!!!!!!!
Καλή εβδομάδα

Bitch said...

Fantastische Portraits...

Πραγματικά μια πολύ καλή δουλειά από
σένα, Βασίλη!

Άιναφετς said...

Καλησπέρα!
Νομίζω, αν και δεν έχω καθόλου καλή ιντερνετική μνήμη πως έχω ξαναεπισκεφτεί το σπιτικό σου!(ίσως από αδυναμία στους Επικουρικούς!)
Λοιπόν, καθώς ακολουθώντας την προτροπή μεγάλωνα τις φωτό, "είδα" πως κοιτάζοντας τα βλέμματα μπορούσα να καταλάβω και την ψυχολογική κατάσταση του καθενός... βασικά όλοι απουσίαζαν, ήταν χαμένοι σε σκέψεις (!) και ίσως μόνο μια η χαμογελαστή κοπέλα να ήταν παρούσα...
Καλώς σε βρήκα ή σε ξαναβρήκα και καλό μας βραδάκι!

Epicuros said...

@Φιλία: Ευχαριστώ.

@Bitch: Καλούτσικη είναι...

@'Αϊναφετς: Δεν θυμάμαι, να σου πω την αλήθεια. Καλώς ήρθες πάντως. Οι Επικούριοι εξέφραζαν τη λογική Ελλάδα! Σήμερα θα ντρέπονταν! Οι φωτογραφούμενοι δεν ήξεραν ότι τους φωτογράφιζα, εκτός από τη χαμογελαστή κοπέλα στην φωτογραφία που χαμογελά. Στο προφίλ της δεν το ήξερε! Περαστικοί ήσαν, χαμένοι στις σκέψεις τους. Αυτή είναι και η ομορφιά. Το στήσιμο χαλάει!

Marina said...

Εξαιρετικές όλες οι φωτογραφίες και τα θέματα. Απο αυτή τη ποικιλία ξεχωρίζω το έκτο πρόσωπο, το θαλασσοδαρμένο. Ισως αφηρημένο, αγουροξυπνημένο ή ψυχικά κατάκοπο. Οπωσδήποτε όμως ενδιαφέρον

Anonymous said...

Δεν μου άρεσε η δουλειά σου φίλε μου. Είδα μια καλή κάμερα μόνο. Δεν είδα να αναδεικνύεται καμιά προσωπικότητα. Τυχαίοι περαστικοί που μορφάζουν την καθημερινότητά τους. Η φωτογραφία θέλει "ματιά" που δεν έχεις. Έχεις όμως μια καλή κάμερα! Κάτι είναι και αυτό...

Epicuros said...

@Anonymous: Αδερφέ δεν ισχυρ΄΄ιζομαι ότι είμαι καλλιτέχνης. Μερικές αδέξιες προσπάθειες κάνω. Αν βγει κάτι καλό χαίρομαι. Αν όχι τι να κάνω; Μέχρι εκεί φτάνω...