Search This Blog

Sunday, March 05, 2006

Βάρκα ...αιωρούμενη!


'Οσες/οι παρακολουθούν τις αναρτήσεις μου θα έχουν, ίσως, παρατηρήσει ότι ένα από τα αγαπημένα μου θέματα είναι οι βάρκες και μάλιστα οι ψαρόβαρκες. Στα Κύθηρα, λίγο νότια από τον Αβλέμονα είναι μιά περιοχή που λέγεται "Παλαιόπολη". Δεν υπάρχει καμία πόλη εκεί, εκτός από μερικά σκόρπια σπίτια, σε σχεδόν απάτητα σημεία. Πάνω από έναν βράχο είδα αυτή τη βάρκα αραγμένη. 'Εβαλα ένα πολωτικό φίλτρο στον φακό και ιδού το αποτέλεσμα...

12 comments:

lemon said...

Μου θύμισε τη θάλασσα κρύσταλλο, εντελώς διάφανη, που είδαμε στο "ναυάγιο" στη Ζάκυνθο, αλλά και φωτογραφίες φίλων απο Παξούς και Αντίπαξους-Ιόνιο.

ci said...

Πράγματι σα να πετάει!

Βασιλική Παπαδημητρίου said...

πολυ ομορφη..
ηρεμη δυναμη!!!
;))

Rodia said...

Ελπίζω φέτος να τα καταφέρω επιτέλους να πάω Κύθηρα. Το περασμένο καλοκαίρι το έφαγα με το στήσιμο του κόμβου και άλλες χαζομάρες και μπανάκια στα κλεφτά σε κοντινά μέρη. Στα Κύθηρα πήγαν φίλοι και γύρισαν και μου λέγανε τι ωραία που ήτανε και ζήλευα και ζήλευα. Ααααχχχχχχ!!!!

:-)

Epicuros said...

Ναι, είναι όμορφο νησί τα Κύθηρα. 'Εχει πολλά ενδιαφέροντα και όμορφες παραλίες. Στην Παλαιόπολη αναζήτησε τη διπλή παραλία με έναν μεγάλο βράχο στη μέση. Βότσαλο πεντακάθαρο, κρυστάλινα νερά! Προσφέρεται και για γυμνισμό.

ViSta said...

aiωρουμενη και παναλαφρη:-)

alombar42 said...

Το 2003 μας έκατσαν στραβά το Κύθηρα - την εποχή του σεισμού στη Ζάκυνθο. Με έπιασε το στομάχι μου λες και είχα άγχος, δε βρίσκαμε δωμάτιο της προκοπής (έίχαμε συγγενείς αλλά δεν θέλαμε να τους φορτωθούμε)...
Στις τρεις μέρες αλλάξαμε τα σχέδια και φύγαμε για Κεφαλλονιά. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται προαίσθηση, αλλά περάσαμε φανταστικά, γνωρίσαμε υπέροχους ανθρώπους και μέρη και... δε βλέπω την ώρα να ξαναπάμε!

Ερώτηση: το πολωτικό φίλτρο περιστρέφεται και δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα; Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ...

Epicuros said...

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια σας. Alombar το πολωτικό φίλτρο όντως έχει έναν δακτύλιο που περιστρέφεται ώστε να κόψει (ή να περιορίσει) τις ανακλάσεις. Το αν θα τις κόψει ή θα τις περιορίσει εξαρτάται από τη γωνία που έχει προσπέσει το φως στην ανακλώσα επιφάνεια. Με την περιστροφή του μπροστινοού δακτύλιου του φίλτρου ελέγχεις τον βαθμό αποκοπής των ανακλάσεων.

alombar42 said...

Ευχαριστώ - έχεις χρησιμοποιήσει καθόλου τη σειρά της Cokin; Με τα προσαρμοστικά φίλτρα, που βάζεις ένα δαχτυλίδι και περνάνε σε όλους τους φακούς. Κάποτε ήταν κορυφαία και τώρα που πήρα τη DSLR λέω να ξαναρχίσω τα παιχνίδια.

Εχω και κάτι για σένα εδώ.

Epicuros said...

Alomnar: Ναι, έχω πολλά φίλτρα της σειράς Cokin, και το πολωτικό και άλλα 12, και τα προσαρμοστικά δαχτυλίδια για όλες τις διαμέτρους! Δεν τα πολυχρησιμοποιώ με την ψηφιακή μιά και έχω χρωματικό έλεγχο στον υπολογιστή. Εκείνα τα περίεργα, τα παραμορφωτικά και τα πολλαπλασιαστικά ποτέ δεν με συγκίνησαν ούτε αυτά που προσθέτουν χρώματα ανύπαρκτα.

alombar42 said...

Τα ίδια κι εγώ στην αναλογική, τότε χρειάζονταν τα χρωματικά, αλλά τώρα με την ψηφιακή σκέφτομαι σοβαρά μερικά παραμορφωτικά (αν και κάτι μου λέει οτι τώρα πια θα υπάρχουν και σε λογισμικό).

ola de palabras... said...

Μιράκολο, μιράκολο, η βάρκα πετάει!!!