Search This Blog

Monday, February 20, 2006

Ουφ, Ζέστη!


Νησάκι κοντά στο Τρίκερι. Μικρό κι έρημο. Μόνος κάτοικος ένα γάϊδαρος. Οι ψαράδες του δίνουν φαγητό και νερό. Η ζέστη ταλαιπωρεί το ζωντανό που ζητά ανακούφιση στη δροσιά της θάλασσας. Πόση ομοιότητα με τους "έλλογους" αδελφούς του!

4 comments:

ellinida said...

Τι γλυκούλης ! Μα που πας και τα βρίσκεις αυτά τα νησάκια ! Ζηλεύω !

Epicuros said...

Αυτό το νησάκι είναι κοντά στο Τρίκερι και, βέβαια, φτάνεις εκεί με βάρκα. Συνήθως αλωνίζω μ' ένα φουσκωτό. 'Οταν ο καιρός είναι καλός, γιατί δεν είμαι για φουρτουνιασμένες θάλασσες εγώ!

ellinida said...

Δεν ξέρεις τι χάνεις ! Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται ! Με πιάνει μιά άγρια χαρά ... όσο πιό μεγάλα τα κύματα , τόσο πιό ωραία είναι ! Μεγαλώνοντας σε σκάφος , είχα μάθει πάντα να είμαι έτοιμη να πηδήξω στο νερό για να σωθώ . Και κινδυνέψαμε τόσες φορές που δεν τις θυμάμαι πιά . Τέλεια ήταν !

Epicuros said...

Όπως τό λες είναι: Ο καλός καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται αλλά εγώ δεν είμαι καλός και γι αυτό προτιμώ τη μπουνάτσα! Δεν είμαι για φουρτούνες και, επειδή το νησάκι με τον φοίνικα στη μέση και την πανέμορφη γυμνή γκόμενα είναι μύθος για γελοιογραφίες, δεν έχω καμία κλίση προς τέτοιες καταστάσεις. 'Αλλωστε ο εκπληκτικός Μποστ μας έχει προδιαθέσει αρνητικά για καταστάσεις ναυαγίου (...Και μη φθάνοντος βαπόρι απεβίωσεν ο νέος και απέθανεν η κόρη...!). Μέχρι 5 Μποφόρ, λοιπόν, και πάρα πολλά είναι!