Search This Blog

Monday, February 27, 2006

Χρυσόμυγες...




'Οταν πήγαινα στο δημοτικό σχολείο τα παιδιά έπιαναν χρυσόμυγες, τις έδεναν με μια κλωστή και την άλλη άκρη της κλωστής σ' ένα κλαδί, και τις άφηναν να στριφογυρίζουν ζουζουνίζοντας. Λιγοστά τα παιχνίδια τότε! Η χρυσόμυγα που αναπαυόταν στην βλάστηση, γύρω από τις πηγές του Λούρου μου θύμισε εκείνα τα χρόνια. Ο φακός Macro "είδε" τις λεπτομέριες της ανατομίας της!

27 comments:

Ελένη said...

Με τις χρυσόμυγες έπαιζε ο παπούς μου βρε κουτό!Πάντως η φωτογραφία είναι πολύ ωραία αν και δείχνει μια χρυσόμυγα.

Τα δυο μας Επίκουρε έχουμε μια κοινή πορεία. Και εγώ επιχειρηματίας είμαι, βέβαια απεχθάνομαι τον όρο μικρομεσαία, προτιμώ το μικρή παρά το μικρομεσαία και χαίρομαι που είμαι ελεύθερος επαγγελματίας παρά επιστήμονας ή κάτι εντελώς γελοίο και αντιπαραγωγικό για την ελληνική κοινωνία. :-)

Υ.Γ. Υπόδειξέ μου ένα πεδίο στο οποίο η Φυσική στην Ελλάδα έχει να επιδείξει ερευνητικό έργο για να στεναχωρηθώ και εγώ μαζί σου που δεν έγινες ερευνητής δηλαδή.Κουτό, ε κουτό.

Epicuros said...

Το "μικρομεσαίος" σημαίνει ότι ανήκω στην τάξη των μικρών και των μεσαίων. Δεν είπα τι ακριβώς είμαι, έτσι για καμουφλάζ! Να αφήσω και μιά υποψία ότι μπορεί να είμαι και μεσαίος! 'Εχεις άκούσει να λένε: "Απεφοίτησε μεταξύ των 10 πρώτων"; Τι λές, 2ος μπορεί να απεφοίτησε; 'Οχι μικρή μου, 10ος ήταν αλλά ρίχνει μελάνι. 'Ετσι κι εγώ! Τι μικρός! ελάχιστος είμαι.

'Οσο για την έρευνα, όχι δεν έχω να σου υποδείξω καμία έρευνα χρήσιμη στην Ελλάδα και το είπες πάρα πολύ σωστά! Οι ερευνητές αγωνίζονται να βγάλουν papers για την καριέρα τους. Δεκαράκι δεν δίνουν για την πρακτική εφαρμογή της επιστήμης. Αλλά έχω την ψευδαίσθηση ότι εγώ θα ήμουν στο σωστό δρόμο! 'Ασε με να το νομίζω. Δικαιούμαι να έχω και αυταπάτες, έτσι δεν είναι;

Ελένη said...

Ναι βρε κουτό! Και εγώ όταν πίνω κανένα ουισκάκι παραπάνω ονειρεύομαι ότι παίρνω τις καμπάνιες μέσα από τα χέρια του James Carville και ότι με ζητάει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να του κάνω το PR και εγώ του λέω πως δεν μπορώ γιατί έχω να γράψω στο μπλογκ μου. :-)

Epicuros said...

Πειράζει πολύ, μωρέ, που δεν γνωρίζω αυτόν τον κ. Carville? πρέπει να είναι ανταγωνιστής σου υποθέτω... Πάντως εγώ δεν θα του αναθέσω ποτέ το δικό μου "image making". Προτιμώ τους ρωμιούς (και ΟΛΩΣ ιδιαιτέρως ...τις ρωμιές). 'Οταν αποφασίσω να εκτεθώ για δημοτικός σύμβουλος Κάτω Μουσουνίτσας να είσαι βέβαιη ότι εσύ θα φτιάξεις το image μου.

Epicuros said...

Δε μου λες Ελένη: Μήπως μένεις στο Κούτουμο Λακωνίας;

Ελένη said...

Χαχαχαχαχαχα Είσαι ωραίος Επίκουρε. Στο Κούτουμο μένουμε όλοι οι χρηστές της ΟΤΕΝΕΤ.

Το ότι με είπες ανταγωνιστή του Καρβάιλ ( αν και τον γνώρισα από κοντά το 93 και δεν εντυπωσιαστηκα τόσο πολύ)είναι ένα κοπλιμέντο.

Αν η Κάτω Μουσουνίτσα είναι χωριό στο Νησί του Πέλοπος, θα σε αναλαβω αλλιώς δεν είμαι για να βγάλω βίζα για να περάσω τις Θερμοπύλες....

Epicuros said...

Δεν γνώριζα ότι η ΟΤΕΝΕΤ έχει την έδρα της στο Κούτουμο! 'Αλλο πάλι κι αυτό! 'Οσο ζω μαθαίνω! Να σου πώ, δεν ξέρω πού ακριβώς βρίσκεται η κάτω Μουσουνίτσα αλλά την διάλεξα γιατί με εντυπωσίαζε ανέκαθεν ως όνομα χωριού! 'Οπως άλλοι μιλούν για "Κολοπετινίτσα" εγώ χρησιμοποιώ την Κ. Μουσουνίτσα!

Εις ποίαν ακριβώς περιοχήν της νήσου του Πέλοπος δραστηριοποιείστε αγαπητή Ελένη;

Θα τον έχω υπ' όψιν μου τον κ. Κάρβιλ. Θα είναι εχθρός μου στο μέλλον...

Katerina ante portas said...

Κουτουμού, Vasili,Κουτουμού Λακωνίας!
Η φωτό δείχνει ότι ακόμα και μια μυίγα έχει ..φωτογένεια!

Ελένη said...

Δραστηριοποιούμαι όπου το καθήκον με καλεί. Η χάρη μου έχει φτάσει μέχρι και στην Κύπρο για δουλειά. Δυστυχώς στην ελληνική επαρχία υπάρχει μια περίεργη άποψη για τις εκλογές.Προσλαμβάνουν ντόπιους " συμβουλους" που δεν μπορούν να γράψουν ούτε το όνομά τους γιατί οι υποψήφιοι πιστεύουν ότι το χρήμα πρέπει να πέφτει στην περιοχή.

Γιατί θα γίνει ο Κάρβαιλ εχθρός σου;

Βασιλική Παπαδημητρίου said...

συγνωμη για την παρεμβαση σε προσωπικη συζητηση ( απ' οτι φαινεται... )
αλλα η Ελλαδα εχει το ποσοστο της, και μαλιστα σε μεγαλα ερευνητικα εργα... (πχ το Α.Π.Θ. με την συμμετοχη του στο πειραμα ATLAS στο CERN.. ή το πειραμα ΝΕΣΤΩΡ για την ανακαλυψη νετρινων στην Πυλο..) απλα οτι γινεται δεν ακουγεται απο τα Μ.Μ.Ε.
γιατι δεν υπαρχει το αναλογο υποβαθρο παιδειας του κοσμου... ποιος θα ενδιαφεροταν για κατι τετοιο? ή καλυτερα ποιος θα καταλαβαινε περι τινος προκειτε... συγνωμη αν ειμαι λιγο σκληρη... σημερα!
και φυσικα δεν εχει να κανει με 'σας...

Ελένη said...

Καλά Βασιλική είναι αστείο να διστάζεις να απαντάς όπως θες απευθυνόμενη σε μένα, δηλαδή την Ελένη.Και σκληρά και απαλά και οπως ναναι.

Μια φορά λοιπόν, πριν μερικά χρόνια,σχετικά πρόσφατα πάντως, βρέθηκα στην Πύλο μ'εναν γκόμενο που είχε PhD από το Caltech. Καλά εμένα άσε με, είμαι βούρλο, όμως αυτός μόλις είδε την ταμπέλα έξω από το κτήριο που στεγάζεται το πρόγραμμα "Νέστωρ" γελούσε δυο μέρες.

Από περιέργεια, μόλις γυρίσαμε στην Αθήνα έκανα googling. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για έρευνα αιχμής.

Πάντως εγώ θα πανηγύριζα από τη χαρά μου αν δεν ήμουν ελλιπως ενημερωμένη και αυτό παίζει ως σοβαρό ενδεχόμενο.

Epicuros said...

Vasilliki: Η εξαίρεση είναι η επιβεβαίωση του κανόνα. 'Εχωβ μακρά θητεία στις σχέσεις με τον ερευνητικό τομέα (ως προμηθευτής συσκευών) και η εμεπιρία μου είναι αυτή που ανέφερα. Δεν είμαι γνώστης όλως,, ανεξαιρέτως, των ερευνητικών εργασιών και δεν θα απέκλεια κάποιες απ' αυτές να είναι αξιόλογες! (ακόμη και βουλευτές αξιόλογους μπορείς να βρεις, αν και πρέπει να παιδευτείς...). Αναφερόμουν στο μεγάλο πλήθος των "ερευνητικών' εργασιών που καταλήγουν σε papers και που δεν έχουν κανένα σκοπό να προωθήσουν τη επιστήμη. Διαφωνείς;

Βασιλική Παπαδημητρίου said...

Δεν αντιλεγω..αλλα πραγματικα θλιβομαι οταν βλεπω,
οτι οταν προκειτε για συμμετοχη μας σε καποια διεθνη πειραματα που ανεβαζουν την Ελλαδα στα ματια του κοσμου, εμεις θελουμε να τα δειξουμε μικρα και ανευ σημασιας!

Epicuros said...

Ελένη: Εχθρός μου δεν θα γίνει ποτέ κανένας άνθρωπος ή άλλο ον! Αν αναφέρθηκα έτσι στον Κάρβιλ (δεν τον ξέρω τον άνθρωπο) ήταν για να ...σου γίνω συμπαθής! Και φυσικά με διάθεση χιούμορ (όσο διαθέτω, τέλος πάντων...). Πάντως αν εκτεθώ στην Κάτω Μουσουνίτσα θα είσαι η Image Maker μου.

Τι είναι αυτό το Κούτουμο, τέλος πάντων; Ακόμη δεν έχω καταλάβει...

Epicuros said...

Vasiliki: Ε, καλά, κάποια έργα ίσως είναι αξιόλογα. Προφανώς η Ελένη δεν έχει μεγάλη σχέση με τον χώρο και, φυσικά, δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει από μόνη της την αξία των έργων αυτών και, αναγκαστικά, ακούει κάποιους που υποτίθεται ότι ξέρουν. Ούτε εγώ θα ήμουν σε θέση να αξιολογήσω τέτοια προγράμματα λόγω μη εξειδικευμένων γνώσεων. Μακάρι να διαπρέπαμε ατην έρευνα. Εγώ, τουλάχιστον, θα ήμουν ευτυχής!

Βασιλική Παπαδημητρίου said...

ποτε δεν ειναι αργα ericoure...
και μονο να γνωριζεις τι παιζει, που και γιατι...ειναι κατι!
και ιδιως εσυ, που σπουδασες το αντικειμενο κιολας...
:)

Βασιλική Παπαδημητρίου said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ViSta said...

Γεια σου epicure οπως σου απαντησα στο post μου, με τιμα η προταση σου, εκει θα βρεις και την διευθυνση του email μου :-)

ViSta said...

Ξεχασα να πω, πανεμορφες οι φωτογραφιες σου
Kαληνυχτα :-)

Epicuros said...

Κατερίνα, μόλις είδα ότι σε ...ξέχασα! Μπερδεύτηκα με τις έρευνες και τις καμπάνιες στην κάτω Μουσουνίτσα! 'Ολα τα όντα έχουν φωτογένεια. Ειδικά τα ζώα. θα δεις κι άλλες φωτογραφίες τους εδώ...

ellinida said...

Κι'εγώ έπαιζα με τις χρυσόμυγες τις κακομοιρούλες .

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Concerta alternatives http://www.effexor-withdrawal.info/Effexor-side-effects.html pre owned lexus Pennicillin allergy zithromax Online soma cod tramadol on line Order butalbital web butalbital ww176 Acme convertible tops calf Testosterone replacement and high blood pressure Polyphonic ringtone samples interior design in spain Prescription plus skin care product

Anonymous said...

Keep up the good work lipitor side lipitor adverse reactions provigil backpacks for kids

Anonymous said...

mesothelioma support and information!
[url=http://www.mesothelioma-support.org/]asbestos lawyer mesothelioma[/url]

ola de palabras... said...

Χμ, έχω ταλαιπωρήσει πολλές χρυσόμυγες στη ζωή μου όταν τις έδενα με κλωστές. Μετά άλλαξα το παιχνίδι. Τις ακουμπούσα πάνω στο μακό μου και εκείνες γαντζώνονταν στο πανί και για όσο έμεναν εκεί έμοιαζαν με καρφίτσα φτιαγμένη από σμαράγδι!

Anonymous said...

Medical Abortion is the easiest and fastest way of managing your
tasks. While the first two years of pharmacy xpert deprivation on the
body is not a true test of weight. What to do in your job to get ahead.


Take a look at my web site sleep

Anonymous said...

With the addition of the new Energy medicine 512.

The wags at Prevision Poilcy, a healthcare analysis firm, see it
this way: This reinforces our belief that any new obesity therapy that hopes
to get through the day.

My blog scuttlebutt360.com